Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 11. 2014,
15.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nordijska kombinacija Johannes Rydzek

Sobota, 29. 11. 2014, 15.54

7 let, 12 mesecev

Rydzek zmagovalec uvodne tekme v Kuusamu, Berlot 25.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemški nordijski kombinatorec Johannes Rydzek je zmagovalec uvodne tekme svetovnega pokala v finskem Kuusamu.

Rydzek je po skoku, zaradi slabih vremenskih razmer je obveljala petkova provizorična serija, in 10-kilometrskem teku slavil v 25:32,9 minute. To je za nemškega kombinatorca še peta zmaga v sprinterski disciplini svetovnega pokala. Drugi je bil Avstrijec Bernhard Gruber (+1,0), tretji pa Čeh Miroslav Dvorak (+6,1).

Najboljši Slovenec je bil Gašper Berlot (+2:08,9), po skoku 19., ki je zasedel 25. mesto. Na tekmi sta poleg Berlota nastopila še dva slovenska kombinatorca; Marjan Jelenko, včeraj 40. po skoku, teka ni končal, medtem ko je bil Jože Kamenik 61. (+5:46,0) med 62 kombinatorci, ki so prišli v cilj.

Neugodne vetrovne razmere so nordijskim kombinatorcem preprečile izvedbo celotnega programa tekme svetovnega pokala v finskem Kuusamu. Premočan veter je bil namreč vzrok za odpoved skakalnega dela, zaradi česar so ga po pravilih Mednarodne smučarske zveze (FIS) nadomestili z izidi petkove provizorične serije. V njej je imel najboljše izhodišče Avstrijec Christoph Bieler, ki se je na 10-kilometrsko tekaško preizkušnjo podal kar s 26 sekundami prednosti pred Nemcem Tobiasom Haugom. A Bieler je bil na polovici tekaške preizkušnje že ujet, v nadaljevanju pa se je oblikovala skupinica devetih tekmovalcev, ki so se borili za zmago.

Ciljno črto je na koncu najhitreje prečkal Rydzek, sicer deveti po skoku. To je za nemškega kombinatorca še peta zmaga v sprinterski disciplini svetovnega pokala. Drugi je bil Avstrijec Bernhard Gruber (+1,0), tretji pa Čeh Miroslav Dvorak (+6,1).

Na tekmi sta poleg Berlota nastopila še dva slovenska kombinatorca; Marjan Jelenko, včeraj 40. po skoku, teka ni končal in je tik pred ciljem zaradi slabega počutja odstopil, medtem ko je bil Jože Kamenik 61. (+5:46,0) med 62 kombinatorci, ki so prišli v cilj.

"Prve skoke na snegu smo opravili šele na sami tekmi. Razmere za prve skoke na snegu tu v Kuusamu niso bile najboljše, vendar so šli fantje pogumno na skakalnico. Dobro se je znašel predvsem Gašper, ki mu oprema na skakalnici zelo ustreza. Na tekaški del je startal z največjim elanom. Vse pohvale za tekaški del gredo tudi Jožetu, ki se mora kaliti in nabirati prepotrebno kilometrino v svetovnem pokalu, da bo pokazal svoje sposobnosti. Najslabše pa se je sezona začela za našega najboljšega tekmovalca Marjana. Menim, da težave niso takšne narave, da se jih ne bi dalo popraviti. Potrebuje nekoliko samozavesti. To lahko izboljšamo že jutri, v kolikor bodo približno normalne razmere," je po tekmi dejal glavni trener kombinatorcev Jože Berčič ter sporočil, da bosta na nedeljskem ekipnem sprintu nastopila Berlot in Jelenko.

Ne spreglejte