Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2021,
9.18

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Natisni članek

smučarski skoki

Četrtek, 28. 1. 2021, 9.18

3 leta, 8 mesecev

Smučarski skoki

Roman Koudelka brez svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51
Roman Koudelka | Foto Sportida

Foto: Sportida

Češka reprezentanca v smučarskih skokih se bo ta konec tedna v Willingenu vrnila na tekme svetovnega pokala, a brez svojega najboljšega moža Romana Koudelke. Petkratni zmagovalec tekem za svetovni pokal ima že nekaj časa težave z bolečinami v kolenu, zato bo moral na operacijo.

Kot poroča spletna stran Mednarodne smučarske zveze, to pomeni, da je sezono že končal in da bo manjkal tudi na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu v Nemčiji.

"Seveda je škoda, da bom zamudil preostanek sezone in tudi svetovno prvenstvo, vendar se trudim ostati pozitiven. Že nekaj časa imam čuden občutek v kolenu in operacijo bo slej ko prej treba opraviti," je dejal Koudelka, ki verjame, da bo pripravljen za olimpijske igre v Pekingu prihodnje leto.

"Morda se sliši nekoliko nenavadno, a v sezoni pred olimpijskimi igrami sem imel vedno kakšne zdravstvene težave. Verjamem, da se bo tudi tokrat vse srečno izteklo in da bom na olimpijske igre stoodstotno pripravljen," optimistično gleda v prihodnost 31-letni Čeh, nekdanji mladinski svetovni prvak.

Poleg češke reprezentance se v Willingenu na tekme vračajo tudi Kazahstanci, ki so končno dobili dovoljenje za potovanja v tujino.

Peter Prevc
Sportal Nov pozitiven test in sprememba v slovenski ekipi
Ne spreglejte