Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
18. 5. 2016,
11.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

Natisni članek

Robert Kranjec operacija

Sreda, 18. 5. 2016, 11.16

6 let, 7 mesecev

Robert Kranjec začutil olajšanje: tujka v telesu nima več

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

Najizkušenejši slovenski skakalec Robert Kranjec je imel v pretekli zimi težave z iztegnitvijo komolca, ki so bile posledice padca pred sezono. Zdaj so mu vso kovino, ki jo je nosil v sebi, odstranili, tako da mu bo pri skokih lažje.

Padec v Innsbrucku lani oktobra je pri Robertu Kranjcu zaznamoval sezono. Čeprav so mu takrat zdravniki svetovali premor, tega ni želel slišati in je vztrajal pri takojšnji operaciji komolca. Približno mesec dni pred začetkom skakalne zime se mu je pripetil neprijeten padec, zato mu je podrl vse zastavljene načrte.

Roke zaradi celjenja in kovin, ki jih je ob tem nosil v komolcu, ni mogel iztegniti, kar mu je oteževalo delo na skakalnicah. A je kot prekaljeni borec stiskal zobe in za vztrajanje prejel nagrado. Ob koncu januarja je najprej s tretjim mestom v Saporu spet opozoril nase, nato na letalnici v Vikersundu, kjer je leta 2012 postal svetovni prvak v poletih, zmagal in bil tretji, najslajše pa je privarčeval za konec v domači Planici. Na Letalnici bratov Gorišek je na posamičnih preizkušnjah zmagal, bil drugi in tretji ter s tem dobil dodaten zagon za novo sezono.

"Zadnje dejanje zgodbe o levem komolcu …"

"V zadnji sezoni sem bil prisiljen skakati s tem komolcem. Če ne bi, potem ne bi nastopal. Na koncu se mi je obrestovalo. Komolec me je zadnjo sezono nenehno bolel," je v sobotnem intervjuju za Sportal povedal Kranjec, ki bo julija dopolnil 35 let.

 

V pretekli sezoni je s poškodovanim komolcem med drugim dvakrat zmagal. | Foto: V pretekli sezoni je s poškodovanim komolcem med drugim dvakrat zmagal.

Včeraj so mu kovino iz komolca odstranili, zaradi česar mu bo zdaj lažje. "Zadnje dejanje zgodbe o levem komolcu. Počutje po operaciji odlično," je po krajšem operativnem posegu, ki je trajal 45 minut, povedal Kranjec.

Kot je dejal leteči Kranjčan, zaradi tega posega ne bo izgubil treningov. Skupaj z reprezentančnimi kolegi je že od 20. aprila v polnem pripravljalnem ritmu, čez teden dni pa se bodo odpravili na mini priprave v Medulin v Istro, kjer so se že lani dobro počutili in veliko postorili.

Ne spreglejte