Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2018,
19.09

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Werner Schuster poleti Oberstdorf Richard Freitag

Torek, 16. 1. 2018, 19.09

6 let, 3 mesece

Nastopil bo na domačem SP

Richard Freitag bo po grdem padcu stisnil zobe za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Richard Freitag | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Še vedno čutim bolečine, a kljub temu se počutim dobro. Veselim se poletov, vzdušja v Oberstdorfu in seveda vrnitve v ekipo," je Richard Freitag naznanil, da se po padcu, ki ga je utrpel na začetku januarja v Innsbrucku, vrača v tekmovalni ritem prav na svetovnem prvenstvu v poletih, ki ga bo med četrtkom in nedeljo gostil nemški Oberstdorf.

Freitag se je poškodoval 4. januarja v prvi seriji tekme v Innsbrucku, ko mu je po odrivu z mize kazalo odlično. Bil je visoko nad hrbtiščem, nemški ljubitelji skokov pa so se že veselili dolge daljave. To so tudi dočakali, a hip za tem je vsem zastal dih. Nemec je namreč pri doskoku prekrižal smuči in grdo padel. 

V finalu ni nastopil, prav tako je zaradi bolečin v kolku odpovedal nastop na zadnji postaji novoletne turneje v Bischofshofnu. Teden pozneje so iz nemškega skakalnega tabora sporočili, da bo 26-letnik izpustil tudi generalko pred svetovnim prvenstvom, ki so jo konec preteklega tedna na Kulmu izpeljali le polovično.

Bo pa Freitag, kljub temu da še vedno čuti bolečine, skakal oziroma letel na drugem vrhuncu sezone, domačem svetovnem prvenstvu, ki bo med četrtkom in nedelje v Oberstdorfu. "Bolečine so še vedno prisotne, a na splošno se počutim dobro. Veselim se poletov, vzdušja v Oberstdorfu, vrnitve v ekipo in seveda karavano," je ob vrnitvi povedal Freitag.

Po vsaj eno odličje

Glavni trener Nemcev Werner Schuster bo na SP računal še na Andreasa Wellingerja, Markusa Eisenbichlerja, Karla Geigerja in Stephana Leyheja.

"Naša ekipa je močna in v polni zasedbi. Borili se bomo lahko za odličja tako na posamični kot individualni tekmi. Naš cilj je vsaj eno odličje na domačem svetovnem prvenstvu. Freitag se je vrnil v ekipo, počuti se dobro, a po premoru bo treba počakati, da bomo videli, kako se bo vrnil v tekmovanje. Težko je oceniti, kako bo skakal po dveh tednih premora," pravi Avstrijec na čelu Nemcev.

Slovenci na SP v poletih v Oberstdorfu

Goran Janus v Nemčijo pelje šest skakalcev: aktualnega svetovnega prvaka v poletih Petra Prevca, Jerneja Damjana, Domna Prevca, Anžeta Semeniča, Tilna Bartola, Žigo Jelarja.

Čehi pošiljajo le enega, Finci še niso odločeni

Češki tabor, od katerega se je novembra poslovil legendarni Jakub Janda, prestaja težke čase. Ne le, da ni rezultatov, v ekipi so se pojavila trenja. Čehi so razmišljali o tem, da bi se zaradi skromnih rezultatov razšli s trenerjem Richardom Schallertom, a se to zaradi dobrih odnosov med Romanom Koudelko in Avstrijcem ni zgodilo. 

Na svetovno prvenstvo bodo poslali le Cestmirja Koziska, preostali se bodo posvetili treningom. V olimpijsko ekipo pa so uvrščeni Lukas Hlava, Koudelka, Kozisek, Viktor Polaska in Vojtech Stursa.

Kako bo videti finska ekipa na SP, pa bo v popolnosti jasno šele po sredinem domačem prvenstvu. Trener Andreas Mitter bo v Nemčijo zagotovo peljal Anttija Aalta, Eetuja Nousiainena in Janneja Ahonena. Četrtega tekmovalca pa bo določil v sredo.

Program SP v Oberstdorfu

Četrtek, 18. januar
14.00 Uradni trening (2 seriji)
16.00 Kvalifikacije

Petek, 19. januar 
15.00 Poskusna serija
16.00 Posamična tekma (1. (40 tekmovalcev) in 2. serija (30 tekmovalcev))

Sobota, 20. januar
15.00 Poskusna serija
16.00 Posamična tekma (3. in 4. serija, 30 tekmovalcev)

Nedelja, 21. januar
15.00 Poskusna serija
16.00 Ekipna tekma

Ne spreglejte