Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 10. 2021,
16.40

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

Natisni članek

smuk alpsko smučanje Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Petek, 8. 10. 2021, 16.40

2 leti, 6 mesecev

Mikaela Shiffrin

Rada ima hitrost, zato bo znova tekmovala tudi v smuku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19
Mikaela Shiffrin | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Najboljša smučarka zadnjega desetletja Američanka Mikaela Shiffrin bo v novi sezoni znova napadla veliki kristalni globus. Za razliko od prejšnje sezone bo namreč to zimo znova tekmovala tudi v hitrih disciplinah.

Janez Slivnik, Meta Hrovat
Sportal Olimpijsko odličje? "V tem športu smo država, ki nekaj pomeni."

Trikratna zmagovalka svetovnega pokala v alpskem smučanju Mikaela Shiffrin lani zaradi očetove smrti, epidemije in poškodbe hrbta deset mesecev ni trenirala in tekmovala. Zato je v prejšnji zimi v svetovnem pokalu nastopala samo v tehničnih disciplinah.

Dobila je tri tekme in tako v slalomu kot veleslalomu končala na drugem mestu. Izjemo je naredila na svetovnem prvenstvu v Cortini, kjer je osvojila zlato v kombinaciji in bron na superveleslalomu.

Na medijskem druženju pri njenem opremljevalcu s smučmi je napovedala, da se v sezoni 2021/2022 vrača na tekme v hitrih disciplinah. "Celotno kariero je bil moj fokus na tehničnih disciplinah, ampak rada imam tudi hitrost. Še posebej rada imam Lake Louise in ta je letos v mojem načrtu." V kanadskem Skalnem gorovju bodo dekleta na dveh smukih in enem superveleslalomu tekmovala v začetku decembra. Prav v Lake Louisu je leta 2017 prvič dobila tekmo v hitrih disciplinah.

Poleti je tako kot slovenska ekipa trenirala v švicarskem Saas Feeju, tudi smuk in superG.

"Najverjetneje ne bom mogla nastopiti na vseh tekmah v hitrih disciplinah." Šestindvajsetletnica bo tako znova v igri za veliki kristalni globus. Prejšnjo zimo je bila v skupnem seštevku četrta, pa je nastopala le v dveh disciplinah. Pravi, da je dobro trenirala in bo v vseh disciplinah še boljša kot lani.

"Forma je kar dobra," skromno pove zmagovalka 69 tekem svetovnega pokala. "Občutek imam, da lahko izboljšam še milijon stvari." A zdi se, da bo prihajajoča zima znova njena zima. Svetovni pokal se 23. in 24. oktobra začenja z veleslaloma v Söldnu.

Bergant Kranjec Hadalin
Sportal Trenirali so v hladilniku, kam pa zdaj? Nagaja jim vreme.
Ne spreglejte