Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2016,
22.50

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slalom Matic Skube Miha Kürner

Torek, 5. 1. 2016, 22.50

4 leta, 10 mesecev

Prvi tek pripadel Rusu, na koncu se je veselil Avstrijec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Avstrijec Marcel Hirscher je dobil moški slalom v Santa Caterini. Na zmagovalni oder sta se povzpela še Norvežan Henrik Kristoffersen in Rus Aleksander Horošilov. Slovenca odstopila v prvem teku.

Če je prvi tek premiernega moškega slaloma v zgodovini svetovnega pokala v Santa Caterini (zamenjava za Zagreb, ki je zaradi pomanjkanja snega ostal brez tekme) z odličnim nastopom in vodstvom zaznamoval Rus Aleksander Horošilov, pa je imel na koncu največ razlogov za zadovoljstvo Avstrijec Marcel Hirscher. S prvo slalomsko zmago v tej sezoni si je zagotovil tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zbral je že 721 točk, pred najbližjim tekmecem Norvežanom Svindalom, ki ne nastopa v slalomu, pa ima po odličnem finalnem nastopu na progi Deborah Compagnoni 85 točk prednosti.

Horošilov je bil za dobri predstavi v Italiji nagrajen s tretjim mestom, med avstrijskega zmagovalca in presrečnega Rusa, ki sodeluje s številnimi slovenskimi smučarskimi delavci, pa se je vrinil nosilec rdeče slalomske majice. Norvežan Henrik Kristoffersen je za Hirscherjem zaostal 21 stotink sekunde, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa se povzpel na tretje mesto.

Četrto mesto sta si razdelila Nemca Fritz Dopfer in Felix Neurether, ki sta si za zmagovalcem pridelala več kot sekundo zaostanka, krog najboljših petih pa je sklenil Švicar Daniel Yule.

Na seznamu nastopajočih v nekoč paradni disciplinski slovenskega moškega alpskega smučanja v Santa Caterini sta bila tudi dva Slovenca. Matic Skube s številko 35 ni navdušil. Po visokih zaostankih na vmesnih časih je po dobri polovici proge storil usodno napako in odstopil. Podobno usodo je doživel tudi drugi slovenski predstavnik Miha Kürner, ki se je na progo pognal kot 56.

Za razliko od rojaka Skubeta se je spogledoval z boljšim rezultatom. Na prvem vmesnem času je za vodilnim Rusom zaostajal le 33 stotink sekunde in postavil 18. čas, nato pa žal odstopil, tako da je splavala po vodi priložnost, da bi Slovenija prvič v tej sezoni v moškem delu bele karavane nazdravila prvim slalomskim točkam.

Ne spreglejte