Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 7. 2012,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

celinski pokal Peter Prevc Peter Prevc Jaka Hvala Robert Kranjec

Nedelja, 8. 7. 2012, 13.30

8 let

Prevcu druga tekma v Kranju, Hvala tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih v Kranju je dobil Peter Prevc. Slovenski uspeh sta s tretjim in četrtim mestom dopolnila Jaka Hvala in Robert Kranjec.

Povratnik po poškodbi je vodil že po prvi seriji, ko je pristal pri 115 metrih, v finalu pa je zmogel nekoliko manj – 106 metrov. Vendar je bilo to za 20-letnika dovolj, da se je razveselil četrte zmage v tem tekmovanju. "Imel nekoliko sreče. Seveda pa sem z zmago zadovoljen," je po tekmi dejal Peter Prevc.

V finalni seriji je iz desete pozicije napadel Čeh Jan Matura, ki je izenačil Prevčevo prvo daljavo (115,0 m) ter se zavihtel na končno drugo mesto. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se povzpel Jaka Hvala. "Na tekmi me je spremljala navijaška skupina iz domačih Ponikev. Prinesli so mi srečo. So najboljši navijači," je bil s tretjim mestom in podporo navijačev zadovoljen Hvala.

Robert Kranjec je bil v prvi seriji skromen, 98,5 metra je zadostovalo zgolj za 28. mesto, vendar je v finalu pristal pri 110,0 metra, kar ga je popeljalo do četrtega mesta. Svetovni prvak v poletih je bil v soboto zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. Slednje se je tudi v nedeljo pripetilo kar enajstim tekmovalcev, med njimi tudi Roku Zimi in Matjažu Pungertarju.

Izmed slovenskih orlov so do točk prišli še Jurij Tepeš na 13., Dejan Judež na 18., Tomaž Naglič na 23., Primož Pikl na 27. in Robert Hrgota na 28. mestu.

V celinskem pokalu vodi Norvežan Anders Jacobsen (224 točk), drugi je Avstrijec Lukas Müller (191), tretji pa Matura (165). Najvišje uvrščeni Slovenec je Prevc (160) na četrtem mestu.

Celinski pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna z dvema tekmama v olimpijskem Sočiju.

Ne spreglejte