Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
31. 12. 2015,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Garmisch-Partenkirchen Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Tilen Bartol Anže Semenič Robert Kranjec Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek

Četrtek, 31. 12. 2015, 10.19

8 let

Prevc junak kvalifikacij, s Freundom napovedala novo bitko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sodeč po videnem v četrtek v Garmisch-Partenkirchnu, si lahko v petek spet obetamo epski dvoboj med Petrom Prevcem in Severinom Freundom, ki se bosta pomerila na izpadanje že v prvi seriji.

Prva favorita 64. novoletne turneje Peter Prevc in Severin Freund sta pokazala nove odlične skoke tudi na drugi postojanki novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu. Na obeh treningih sta si razdelila vodilni mesti. Na prvem je bil s 134 metri boljši naš, na drugem pa s 136,5 metra nemški orel. Razlike med njima so bile minimalne (vsega 0,8 in 0,4 točke).

Freund, ki je z nekaj sreče zmagal na prvi tekmi turneje štirih skakalnic v Oberstdorfu, je kvalifikacijski skok nato izpustil, saj je že na obeh trening skokih dobil potrebne informacije, ki jih potrebuje za petkovo tekmo – začela se bo ob 14. uri, skakalni spektakel pa si bo ogledalo okoli 30 tisoč ljubiteljev tega športa.

Peter Prevc z daljavo dneva v žep pospravil dva tisoč evrov, na izpadanje s Freundom

Zato pa ni počival najstarejši od bratov Prevc, ki je se še tretjič v enem dnevu spustil po skakalnici in prikazal novo poezijo. Z najdaljšim skokom dneva – 139 metrov – je postal zmagovalec kvalifikacij, v žep pospravil novih dva tisoč evrov (v kvalifikacijah je bil najboljši že v Oberstdorfu), v prvi seriji pa se bo na izpadanje pomeril s Freundom, ki je torej izpustil kvalifikacije.

Glede na prikazano lahko na novega leta dan pričakujemo novo izjemno bitko med skakalcema, ki v zadnjem letu igrata svojo igro, jasno pa je, da se bosta oba uvrstila v drugo serijo, saj sta v odlični formi.

Od slovenskih skakalcev bodo na tekmi skakali še Domen Prevc, ki je bil 15. (127 metrov), Anže Lanišek je s skokom, dolgim 127 metrov, osvojil 20. mesto, Jurija Tepeša je daljava 121,5 metra ponesla na 25. mesto, Robert Kranjec pa je bil 34. (122 metrov). Anže Semenič in Tilen Bartol bosta v petek počivala.

Očitno bo petek obarvan v slovensko-nemških barvah, saj se ne bosta iz teh dveh držav pomerila le Prevc in Freund , ampak bomo spremljali še obračun Andreasa Wellingerja z Laniškom in Andreasa Wanka s Kranjcem. Tepešu bo nasproti stal Čeh Jan Matura, šestnajstletnemu Domnu Prevcu pa mladi Norvežan Halvor Egner Granerud.

Ne spreglejte