SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prevc junak kvalifikacij, s Freundom napovedala novo bitko

0

termometer

 | Foto:
Sodeč po videnem v četrtek v Garmisch-Partenkirchnu, si lahko v petek spet obetamo epski dvoboj med Petrom Prevcem in Severinom Freundom, ki se bosta pomerila na izpadanje že v prvi seriji.

Prva favorita 64. novoletne turneje Peter Prevc in Severin Freund sta pokazala nove odlične skoke tudi na drugi postojanki novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu. Na obeh treningih sta si razdelila vodilni mesti. Na prvem je bil s 134 metri boljši naš, na drugem pa s 136,5 metra nemški orel. Razlike med njima so bile minimalne (vsega 0,8 in 0,4 točke).

Freund, ki je z nekaj sreče zmagal na prvi tekmi turneje štirih skakalnic v Oberstdorfu, je kvalifikacijski skok nato izpustil, saj je že na obeh trening skokih dobil potrebne informacije, ki jih potrebuje za petkovo tekmo – začela se bo ob 14. uri, skakalni spektakel pa si bo ogledalo okoli 30 tisoč ljubiteljev tega športa.

Peter Prevc z daljavo dneva v žep pospravil dva tisoč evrov, na izpadanje s Freundom

Zato pa ni počival najstarejši od bratov Prevc, ki je se še tretjič v enem dnevu spustil po skakalnici in prikazal novo poezijo. Z najdaljšim skokom dneva – 139 metrov – je postal zmagovalec kvalifikacij, v žep pospravil novih dva tisoč evrov (v kvalifikacijah je bil najboljši že v Oberstdorfu), v prvi seriji pa se bo na izpadanje pomeril s Freundom, ki je torej izpustil kvalifikacije.

Glede na prikazano lahko na novega leta dan pričakujemo novo izjemno bitko med skakalcema, ki v zadnjem letu igrata svojo igro, jasno pa je, da se bosta oba uvrstila v drugo serijo, saj sta v odlični formi.

Od slovenskih skakalcev bodo na tekmi skakali še Domen Prevc, ki je bil 15. (127 metrov), Anže Lanišek je s skokom, dolgim 127 metrov, osvojil 20. mesto, Jurija Tepeša je daljava 121,5 metra ponesla na 25. mesto, Robert Kranjec pa je bil 34. (122 metrov). Anže Semenič in Tilen Bartol bosta v petek počivala.

Očitno bo petek obarvan v slovensko-nemških barvah, saj se ne bosta iz teh dveh držav pomerila le Prevc in Freund , ampak bomo spremljali še obračun Andreasa Wellingerja z Laniškom in Andreasa Wanka s Kranjcem. Tepešu bo nasproti stal Čeh Jan Matura, šestnajstletnemu Domnu Prevcu pa mladi Norvežan Halvor Egner Granerud.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin