Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
7. 12. 2012,
9.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nordijska kombinacija stopničke

Petek, 7. 12. 2012, 9.55

8 let

Presenetila vse, tudi sebe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za največje presenečenje sta na začetku zime poskrbela nordijska kombinatorca Jelenko in Oranič. Na ekipni tekmi v Kuusamu sta bila četrta, Jelenko pa v Lillehammerju denimo peti. Stopničke so želja.

Enaindvajsetletni Marjan Jelenko je po odličnem petem mestu v Lillehammerju in desetem v Kuusamu v skupnem seštevku na desetem mestu pri nordijskih kombinatorcih, Mitja Oranič pa trenutno zaseda 25. mesto. Skupaj sta združila moči na ekipni tekmi na Finskem, na kateri sta za stopničkami zaostala za vsega 3,8 sekunde in pristala na četrtem mestu in tako znova navdušila. Pred sezono ni bilo za pričakovati takšnih rezultatov, vendar sta fanta s trenerjem Primožem Triplatom na čelu dokazala, da se da s trdim delom narediti marsikaj.

Slovenija ima po vsega štirih tekmah 200 točk, kar jih v preteklosti še ni imela in to je dober obet pred nadaljevanjem. "Razlog za uspeh? Fanta sta dobro trenirala. Skupaj smo že štiri leta. V tem času smo garali in ves ta trud se je moral enkrat poplačati. Oba sta dobro nastopila na skokih, v teku pa smo se zavedali, da smo močni in se nam ni potrebno bati konkurence. Če bosta nastopila tako, kot znata, lahko pridemo tudi višje. A bodimo realni in pojdimo lepo počasi naprej. Lani smo se razveselili vsakega mesta med top 20. Ko pridejo odlični rezultati, si vsi kar takoj želimo stopničk. Tako ne gre. Oba sta še mlada, posebno Marjan," opozarja prvi mož stroke pri nordijskih kombinatorcih Primož Triplat.

"Tekme v Skandinaviji so me nekoliko presenetile, predvsem zaradi tekaškega dela, kjer se počutim močnega. Če sem bil na štirih tekmah v teku močan, potem smo dobro trenirali tekom celotnega pripravljalnega obdobja. Upam, da bodo tudi v nadaljevanju sezone skoki na takšni ravni in potem bo še kakšen rezultat prišel. O stopničkah trenutno še ne bi razmišljal, ker je še vedno nekoliko prehitro," pravi Jelenko, Oranič – naslednja preizkušnja ju čaka 15. decembra v Ramsauu - pa dodaja: "V skokih še nisem v optimalni formi, ker sem šele prišel iz keramike na snežno podlago. Sedaj imam v Ramsauu priložnost, da odpravim težave. Glede teka sem šel na prve tekme nekoliko s strahom, potem pa sem na prvi tekmi videl, da imam 18. čas. Na ekipni tekmi sva imeli skupno drugi čas, kar je zelo spodbudno. Želim si, da bi skoke spravil na nekoliko višjo raven in posledično bodo tudi rezultati boljši."

Ne spreglejte