Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2013,
17.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Planica Planica pokal Vitranc

Sobota, 23. 3. 2013, 17.58

8 let

Pokal Vitranc in Planica beležita porast, a prevladuje slednja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športna dogodka Pokal Vitranc in poleti v Planici sta dobra priložnost za gostince, ki v tem času skušajo na najboljši možni način prodati storitve. Hoteli beležijo med 70 in 90 odstotno zasedenost.

Letošnja zima je turističnem delavcem veliko bolj naklonjena kot pretekla leta, saj smučišča zaradi zadostne količine snega omogočajo primerno smučanje. Kranjska Gora pa ne privablja gostov le zaradi smučanja, odmevna sta predvsem oba dogodka. Na začetku marca Pokal Vitranc, na katerem se merijo najboljši alpski smučarji, ob koncu meseca pa še finale svetovnega pokala v poletih v Planici. Oba dogodka privabita številne navijače iz vseh koncev sveta.

''Vsako leto imamo v času dogodkov veliko število obiskovalcev, ki pridejo z namenom, da jih obiščejo. Brez dvoma sta v zimski sezoni največja planiški in Pokal Vitranc. V letošnjem letu smo gostili tudi Interbancario in tudi takrat je bil obisk visok,'' nam je za začetek dejala Polonca Bačnar, vodja prodaje in marketinga pri HIT Alpinei, skupini, ki ima pet hotelov in eno apartmajsko hišo. V času Planice so vsi hoteli zasedeni med 70 in 90 odstotkov.

Poleti v Planici so na sporedu štiri dni, medtem ko je Pokal Vitranc le dvodnevni dogodek. Logično je, da se to pozna tudi na obisku, vseeno nas je zanimalo, ali tudi dejansko se. ''V času Planice imamo povečan obisk gostov, tako da je v primerjavi s Pokalom Vitranc je večji odziv gostov, kar se tiče nočitvenega dela in obiskanosti samega kraja. Vendar tudi v času Pokala Vitranc se pozna porast gostov. Slednji pridejo iz cele Evrope praktično, je pa res, da uspešnejši kot so tekmovalci, več je tudi navijačev iz tistih držav,'' nam je odgovorila Bačnarjeva in postregla še za eno zanimivost. V tej sezoni so namreč zabeležili porast obiskov tako na Pokalu Vitranc, kot med poleti v Planici. Želeli smo predstaviti še nekoliko širšo sliko nočitev, zato smo se obrnili na Turistično informacijski center Kranjska Gora, kjer pa so bili preveč preobremenjeni z organizacijo sobotnega zabavnega dogodka. Hkrati so nam dejali, da bi vse statistične podatke lahko pridobili šele prihodnji teden …

Kar se tiče naših navijačev, pa se močno poznajo rezultati na športnem področju. Medtem ko alpski smučarji niso uspešni, pa je pri skakalcih oziroma letalcih povsem drugače in to se pozna tudi na obisku.

Ne spreglejte