Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 7. 2021,
19.37

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

smučarski skoki grand prix Poletna VN Stephan Leyhe

Četrtek, 15. 7. 2021, 19.37

2 leti, 9 mesecev

stephan leyhe bo tekmoval prvič po 16 mesecih

Po skoraj letu in pol se vrača na tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Stephan Leyhe | Stephan Leyhe je marca 2020 grdo padel in se odpravil na daljše okrevanje. Po 16 mesecih bo spet okusil tekmovalni ritem. | Foto Sportida

Stephan Leyhe je marca 2020 grdo padel in se odpravil na daljše okrevanje. Po 16 mesecih bo spet okusil tekmovalni ritem.

Foto: Sportida

Nemški smučarski skakalec Stephan Leyhe bo konec tedna nastopil na uvodni postaji poletne velike nagrade v Wisli. Za 29-letnika bo to prva tekma po marcu 2020, ko si je v Trondheimu strgal križne vezi in poškodoval meniskus ter tako izpustil vso zadnjo sezono.

Peter Prevc
Sportal Prvi tekmovalni test: Dokler se ne spustiš po smučini, ne veš, kje si

"Pripravljen sem. Počutim se dobro pripravljenega na tekmovalno vrnitev po 16 mesecih počitka. Pogrešal sem tekmovanja, a rezultatskega pritiska ne čutim," je pred petkovimi kvalifikacijami za poletni grand prix v Wisli dejal Stephan Leyhe, za katerim so dolgi meseci okrevanja.

Marca 2020 je v kvalifikacijah za tekmo svetovnega pokala v Trondheimu, kjer je bil v igri za zmago na turneji Raw-Air, grdo padel in iztek zapustil s pomočjo zdravstvenega osebja. Pregledi so pokazali strgano križno vez in poškodbo meniskusa. Izpustil je vso lansko sezono, zdaj pa je pripravljen na vrnitev.

"Vrnitev Stephana Leyheja je za vse nas poseben trenutek. Za njim je 16-mesečna rehabilitacija, ki jo je opravil zelo profesionalno. Po solidnem treningu je spet pripravljen za vzlet. Od njega ne pričakujemo čudežev, želimo, da znova začuti tekmovalni ritem," pravi glavni trener Stefan Horngacher.

Ta bo na Poljskem računal na močno ekipo, šesterico ob povratniku sestavljajo Markus Eisenbichler, Severin Freund, Karl Geiger, Constantin Schmid in Andreas Wellinger.

Nemci bodo nastopili v močni postavi, tudi z drugim skakalcem zadnje zime Marcusom Eisenbichlerjem. | Foto: Vid Ponikvar Nemci bodo nastopili v močni postavi, tudi z drugim skakalcem zadnje zime Marcusom Eisenbichlerjem. Foto: Vid Ponikvar

Šest Slovencev in Slovenk

V Wisli bomo videli tudi šest slovenskih skakalcev: Timi Zajc, Anže Lanišek, Tilen Bartol, Žiga Jelar, Jan Bombek in Peter Prevc. Nastopila bo tudi šesterica slovenskih skakalk, in sicer Urša Bogataj, Jerneja Brecl, Ema Klinec, Katra Komar, zmagovalka zadnje sezone Nika Križnar in Špela Rogelj.

V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto posamični tekmi v obeh konkurencah, v nedeljo pa sledita še dve individualni preizkušnji.

Poletna velika nagrada, Wisla

Petek, 16. julij
13.00 kvalifikacije ženske
17.30 kvalifikacije moški

Sobota, 17. julij
13.00 posamična tekma ženske
17.35 posamična tekma moški

Nedelja, 18. julij
posamična tekma ženske
posamična tekma moški

Ne spreglejte