Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2015,
11.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Planica Planica

Nedelja, 4. 10. 2015, 11.44

8 let, 5 mesecev

Planica ostaja na koledarju svetovnega pokala v poletih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ta konec tedna se je v Zürichu končalo tradicionalno jesensko srečanje strokovnih odborov pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis).

Planica je prvo preizkušnjo za kandidaturo za svetovni prvenstvi v nordijskem smučanju in polete dobro prestala, za polete ostaja na koledarju svetovnega pokala tudi za sezono 2016/17.

Na predstavitvi pred 12 strokovnjaki Fisa za različna področja, ki se dotikajo organizacije in priprave svetovnega prvenstva, so Smučarsko zvezo Slovenije predstavljali predsednik Enzo Smrekar, direktor SZS Jurij Žurej, direktor zavoda za šport Planica Jelko Gros, ambasador kandidature Franci Petek in tiskovni predstavnik zveze Tomi Trbovc.

V skoraj dvourni predstavitvi so člani ekipe predstavili več kot 200 strani dolg dokument podrobnosti o organizaciji svetovnega prvenstva. Predstavniki Fisa so predstavitev pohvalili in spregovorili o naslednjih korakih. Hkrati je bila Planica spet uvrščena na preliminarni koledar za sezono 2016/17, ko bo znova gostila finale svetovnega pokala na letalnici bratov Gorišek. Finale bo v prihajajoči sezoni v Planici na sporedu med 18. in 20. marcem 2016.

Ne spreglejte