Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 3. 2021,
12.01

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

2

Natisni članek

Bor Pavlovčič Žiga Jelar Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Peter Prevc Peter Prevc Planica Planica

Nedelja, 28. 3. 2021, 12.01

3 leta, 1 mesec

Planica, nedeljska posamična preizkušnja

Izjemen polet Pavlovčiča, Domen najboljši Slovenec, Hrgota ostaja trener

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

2

Karl Geiger | Karl Geiger je v finalni seriji nadoknadil visok zaostanek in se povzpel na najvišjo stopničko. | Foto Guliverimage

Karl Geiger je v finalni seriji nadoknadil visok zaostanek in se povzpel na najvišjo stopničko.

Foto: Guliverimage

Nemec Karl Geiger (459,3 točke) je zmagovalec zadnjega dejanja svetovnega pokala v smučarskih skokih. V nedeljski posamični preizkušnji poletov v Planici je slavil zmago pred vodilnim po prvi seriji Rjojujem Kobajašijem (452,4), tretji pa je bil še en Nemec Markus Eisenbichler (447,9). Najboljši Slovenec je bil na četrtem Domen Prevc (442,5), ki je v finalu pridobil štiri mesta. Izjemen polet je v prvi seriji uspel Boru Pavlovčiču, po koncu tekme pa je postalo jasno, da Robert Hrgota ostaja na mestu glavnega trenerja.

Planica
Sportal Slovenski orli za las ostali praznih rok

Kar trikrat je bil Domen Prevc v tem tednu v Planici na četrtem mestu - dvakrat na posamični, enkrat na ekipni tekmi. Malo mu je manjkalo, da bi se uvrstil na zmagovalni oder. Po prvi seriji nedeljske preizkušnje sicer ni kazalo, da bo tako visoko, a je v drugo naredil izvrsten polet in z osmega napredoval na četrto mesto. "Planiški konec pa ni po mojih željah, nekako. Skokom je nekaj manjkalo, stopničke so manjkale. Glede na celotno sezono sem zelo zadovoljen, kako se je razpletlo."

Po prvi seriji je od Slovencev najbolj kazalo Boru Pavlovčiču. Po tretjem mestu in osebnem rekordu v prvi seriji z 249,5 metra je v finalu naredil napako, pristal pri 218 metrih in padel na sedmo mesto (430,1). "Nekaj izjemnega je bil njegov prvi polet. Ko je že odskočil, sem začel le gledati in vriskati. Upal sem na svetovni rekord. Na koncu se ni izšlo. Ta polet si bo Bor zapomnil za kar nekaj časa," je dejal glavni trener Robert Hrgota, Bor pa je ob tem pristavil: "Verjetno sem že kdaj rekel, da se skok začne na rampi. Tam sem se dobro počutil. V počepu sem si rekel, da je to to. Skozi radius me je lepo stisnilo. Eno za drugo se je sestavljalo. Čez prelet, kjer sem imel zadnje tri dni težave, je bilo tokrat bistveno bolje. Tudi bolj energično je bilo kot včeraj. Združil sem skupaj. Odpeljalo me je in užival sem."

Bor Pavlovčič si je privoščil sladoled po koncu sezone, prav posebej pa je užival pri prvem poletu na nedeljski posamični tekmi, pri katerem ga je poneslo kar 249,5 metra. S tem je postavil osebni rekord. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bor Pavlovčič si je privoščil sladoled po koncu sezone, prav posebej pa je užival pri prvem poletu na nedeljski posamični tekmi, pri katerem ga je poneslo kar 249,5 metra. S tem je postavil osebni rekord. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Žiga Jelar (417,9) je bil 12., Anže Lanišek (414,6) 14., Peter Prevc (377,7) pa ga je v finalu polomil in je nazadoval na 23. mesto. "Morda je nekakšna šola za nas, da bomo morali na ekipni tekmi narediti na ekipnem duhu, da si drug drugega spodbudimo in nam uspejo boljši skoki. Četrto mesto … Nismo dobili zmagovalnega odra. Tudi na posamični tekmi četrto mesto. Če potegnem črto, sem zelo ponosen na fante in zelo zadovoljen," dejal selektor Robert Hrgota, ki ostaja na čelu moške reprezentance. Podaljšali mu bodo pogodbo še za dve leti. Vse skupaj mora le še potrditi Zbor in odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo na Smučarski zvezi Slovenije. 

"Danes je Ljubo Jasnič potrdil, da bom ostal. Zelo sem hvaležen, da so mi zaupali to zahtevno vlogo. Biti nacionalni trener v nacionalnem športu je čast. Vsak dan bom dal 100 odstotkov in skušal povrniti to zaupanje," je o podaljšanju sodelovanja dejal prvi mož stroke.

Nika Križnar
Sportal Izjemno: Nika Križnar osvojila veliki kristalni globus!

Nemec nadoknadil visok zaostanek in prišel do malega kristalnega globusa

Po prvi seriji je vse kazalo na suvereno zmago Japonca Rjojuja Kobajašija. Imel je deset točk prednosti pred Karlom Geigerjem, a ni zdržal in s poletom 217 metrov na koncu zaostal za odličnim Nemcem, ki se domače počuti na Letalnici bratov Gorišek, saj je decembra tu postal svetovni prvak v poletih. Nemški uspeh je s tretjim mestom dopolnil Markus Eisenbichler. Geiger je z zmago osvojil tudi mali kristalni globus za najboljšega letalca, ki si ga je razdelil s Kobajašijem.

Halvor Egner Granerud, junak svetovnega pokala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Halvor Egner Granerud, junak svetovnega pokala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Veliki zmagovalec sezone je že pred prihodom pod Ponce postal Halvor Egner Granerud. 24-letni Norvežan je nanizal 11 zmag v svetovnem pokalu in si priboril neulovljivo prednost. Na nedeljski preizkušnji je po napaki v finalni seriji zasedel 16. mesto. Najboljši slovenski skakalec v skupnem seštevku je bil na devetem mestu Anže Lanišek, ki se v Planici tokrat ni proslavil.

Nika Križnar
Sportal Dobrodošla v kristalni druščini

Planica, nedeljska posamična preizkušnja:

Druga serija:

 

Prva serija: 

 

 

Ne spreglejte