Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
16.24

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

4

Natisni članek

Primož Peterka

Torek, 12. 2. 2019, 16.24

5 let, 2 meseca

Nova vloga Primoža Peterke

Peterka pojasnil, kaj bo počel v prihodnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

4

Primož Peterka | Primož Peterka je po novem glavni trener turške moške reprezentance v smučarskih skokih. Zaveda se, da ga čaka veliko dela.  | Foto Vid Ponikvar

Primož Peterka je po novem glavni trener turške moške reprezentance v smučarskih skokih. Zaveda se, da ga čaka veliko dela.

Foto: Vid Ponikvar

Primož Peterka, ki je januarja prevzel vodenje A-ekipe turške moške reprezentance v smučarskih skokih, prisoten pa je tudi na treningih mlajših selekcij, bo s svojimi varovanci že jutri opravil prvi skakalni trening v Planici. Kot je povedal v pogovoru za Sportal, mu nova vloga predstavlja velik izziv in motivacijo.

"Stanje v turški reprezentanci trenutno je, kakršno je. Vidi se, da so bili skakalci nekaj mesecev brez trenerja in posledično tudi brez skokov, tako da nas čaka kar nekaj dela. Verjamem, da imamo še veliko prostora za napredek in da se bo ta tudi zgodil. To me res veseli," je v telefonskem pogovoru za Sportal stanje v turški skakalni sredini, kjer je prejšnji mesec prevzel delo glavnega trenerja, na kratko strnil Peterka.

"Vse skupaj mi predstavlja velik izziv, motivacija je na res visoki ravni," zagotavlja nekdanji skakalec, ki bo konec meseca dopolnil okroglih 40 let.

Želi si bolj dolgoročne oblike sodelovanja

Za zdaj gre za sodelovanje kratkoročnejše narave, pravi. "Dogovarjamo se za bolj dolgoročno obliko, do naslednjih olimpijskih iger, a dogovori še potekajo. Želim si, da bi imel tudi slovenskega pomočnika, vsaj enega, a tudi glede tega se še dogovarjamo," pravi Peterka.

Peterka je z dvema velikima kristalnima globusoma eden najboljših slovenskih smučarjev skakalcev vseh časov. | Foto: Peterka je z dvema velikima kristalnima globusoma eden najboljših slovenskih smučarjev skakalcev vseh časov.

Do SZS ne goji nobenih zamer

Eden najuspešnejših slovenskih skakalcev vseh časov, ki ima v svoji zbirki kar dva velika kristalna globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, poudarja, da s Smučarsko zvezo Slovenije in njenimi glavnimi akterji ostaja v dobrih odnosih in da med njimi ni nobenih zamer.

Pogodba o sodelovanju mu je začela teči takoj po tem, ko je predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič podpisal pogodbo o prekinitvi sodelovanja s Peterko, in to javno obelodanil tudi na novinarski konferenci, namenjeni proslavljanju drugega mesta Timija Zajca na tekmi svetovnega pokala v japonskem Saporu.

Primož Peterka
Sportal Primož Peterka prekinil pogodbo s SZS. Odhaja v Turčijo.

Turški skakalci bodo pod Peterkovim vodstvom trenirali tudi v Planici.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Turški skakalci bodo pod Peterkovim vodstvom trenirali tudi v Planici. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Že jutri na skoke v Planico

Turška reprezentanca ima svojo bazo za treninge sicer v turškem Erzurumu, a bodo del teh opravili tudi v Sloveniji. Že jutri jih čaka prvi skakalni trening v Planici. V Slovenijo so pripotovali štirje turški skakalci, stari 18 let in več.

Peterka je aktivno športno kariero sklenil leta 2011. Več let je bil pomočnik Staneta Baloha, trenerja ženske skakalne reprezentance, lani pa je prevzel delo trenerja v Državnem panožnem nordijskem centru Kranj.

Preberite še:

Jure Radelj
Sportal Intervju, za katerega smo potrebovali posebno dovoljenje

 

Ne spreglejte