Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Jurij Tepeš Klingenthal skoki

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 9.42

8 let

Peter Prevc: Dobrodošlo je, da vsega ne vleče le eden

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Naš najboljši skakalec Peter Prevc ima za seboj odličen konec tedna. Skoki v Klingenthalu so bili na visoki ravni, zaradi česar je lahko pred nadaljevanjem bistveno bolj miren.

Slovenska skakalna delegacija se je iz Klingenthala, kjer je bila uvodna tekma svetovnega pokala, vrnila zadovoljna. Naši orli so v soboto najprej poleteli do drugega mesta na ekipni tekmi, dan pozneje pa še enkrat udarili. Peter Prevc se je izstrelil na drugo mesto, njegov šestnajstletni brat Domen je na debiju zasedel izvrstno osmo mesto, Jurij Tepeš pa je bil deseti.

"Zelo lepo je bilo. Kolikor sem gledal, je bila tekma na trenutke zelo težka. Nekaj skakalcev je imelo smolo z vetrom, a na srečo nisem bil med njimi. Prvi skok je bil zelo dober, v drugega pa se mi je prikradla napaka. To pri takšni konkurenci pomeni nazadovanje," se je Peter uvodoma dotaknil nedeljske tekme.

Vse od prihoda v Klingenthal ni niti enkrat skočil pod 130 metrov, s svojimi predstavami je bil vedno pri vrhu, zato ima lahko pred naslednjimi preizkušnjami mirnejšo glavo: "Veliko mi pomeni, da sem bil že vse od prihoda konstanten in da nisem imel nobenega večjega spodrsljaja. Zadovoljen sem, da ni bilo nihanj in da je forma stabilna ter precej visoka."

"Dobrodošlo je, da vsega ne vleče le eden"

Slovenski skakalci so z dobrimi skoki dobili potrdilo, da so poleti delali pravilno, seveda pa jih je pred novo sezono zanimalo, kam sploh spadajo: "Malce nervoze je bilo, da bi čim prej izvedel, koliko sem močan in kam spadam, vendar se časa ne da prehiteti. Zdaj je malce več mirnosti. To je pokazatelj, da smo poleti dobro delali in da imamo zelo močno ekipo. Dobrodošlo je, da vsega ne vleče le eden. V soboto se je to pokazalo."

Naš najboljši mož zadnjih sezon je že v Klingenthalu pokazal, koliko dinamita ima v nogah, kar je dober obet za nadaljevanje zime: "Tak konec tedna ti da motivacijo za naprej, vsi smo lahko umirjeni. Če so rezultati slabi, potem si v paniki, kaj zdaj in kako naprej …"

A v Vogtland Areni Peter ni bil edini iz družine Prevc, ki je navduševal. Njegov šestnajstletni brat Domen je ob debiju prikazal odlične skoke in se nemudoma veselil drugega mesta z ekipo ter dan pozneje še osmega na posamični tekmi. "Zadovoljen sem. Vesel sem, da si ni naložil preveč pritiska. Rezultata ni hotel preveč izsiliti. Lepo je, da je skakal umirjeno. Bomo videli, kaj bo zdaj," je Peter namenil besede najmlajšemu bratu.

Ne spreglejte