SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

P. Majdič: V mlajših letih bi skočila

3

termometer

 | Foto:
Na sobotni tekmi za svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih so imela slovenska dekleta podporo tudi v Petri Majdič, ki bi se želela v mlajših letih preizkusiti med drugim tudi na skakalnici.

"Moja udeležba na Ljubnem je bila povezana s sodelovanjem s Smučarsko zvezo Slovenijo. Prvenstveno sem na SZS zaradi pokroviteljske ravni pri teku na smučeh. Istočasno sem ambasadorka pri kandidaturi Planice za svetovno prvenstvo leta 2017, zato je pravilno, da sem na takšnih dogodkih. In ker bo na svetovnem prvenstvu tudi ženski skoki, je treba podpreti naša dekleta. Dodaten navijač pa tako ali tako ne škodi," je sprva namen obiska na Ljubnem obrazložila naša najboljša smučarska tekačica vseh časov, ki ima tudi po končani karieri veliko obveznosti.

Čeprav jo je zeblo ob doskočišču skakalnice na Ljubnem, je z veseljem navijala za slovenska dekleta, ki jih spoštuje, obenem pa je zelo vesela, da dobivajo vse večjo veljavo in vrednost v medijskem prostoru. Petra se nikdar ni preizkusila na pravi skakalnici, čeprav pravi, da bi bilo to dobrodošlo. "Ko sem bila mlajša, smo veliko 'štamfali' in se nato spuščali ter skakali. Enostavno je bilo že v mlajših letih zelo resno s treningi in je bilo premalo časa za takšne stvari. Dobrodošlo bi bilo, če bi bilo več tega. Meni bi to zelo koristilo. Sedaj, ko sem starejša, se zagotovo ne bi spustila, ker je manj poguma. Ko sem bila mlajša, pa bi se. Najprej na manjših nekaj metrskih in če bi napredovala, bi se tudi na večjih skakalnicah," je za Sportal dejala bronasta junakinja z olimpijskih iger v Vancouvru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin