Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 2. 2013,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubno svetovni pokal ženske ženske

Sobota, 16. 2. 2013, 9.52

8 let

Očitno so Požunovo "zamenjali" za Takanašijevo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi na drugi tekmi za svetovni pokal na Ljubnem so slovenske skakalke le za malo zgrešile zmagovalni oder. Tokrat je bila četrta Katja Požun. Sara Takanaši z novo zmago osvojila svetovni pokal.

S prepričljivo prednostjo je Japonka Sara Takanaši tudi v nedeljo opravila s konkurenco. Prevladovala je v obeh serijah in imela obakrat najdaljši skok. V drugo je skočila celo 92 metrov in to z enega zaletnega mesta nižje kot tekmice. Po prvi seriji ji je bila najbližje Slovenka Katja Požun (87,5 m), ki pa je bila v drugo nekoliko prekratka za Francozinjo Coline Mattel in Američanko Sarah Hendrickson. Na koncu je s skokom 85,5 metra za dve točki zgrešila oder za zmagovalke. Do zdaj se lahko ravno Požunova kot edina Slovenka pohvali, da je že stala stopničkah v svetovnem pokalu (Hinzenbach – minula sezona).

Ekipno so Slovenke znova dobro nastopile pred domačimi navijači, ki so se v velikem številu zbrali tudi v nedeljo. Špela Rogelj je bila šesta –po prvi seriji četrta-, Anja Tepeš je v drugo napredovala z enajstega na osmo mesto, Urša Bogataj je bila znova deveta, Maja Vtič enajsta, Eva Logar pa trinajsta. "To je fenomenalen rezultat. Imeli smo šest deklet do trinajstega mesta. Pred drugim skokom Katje se je naredila napaka. Postavili so ji nižjo rampo na zahtevo trenerja. Tovrstne zadeve se ne bi smele dogajati. A bi morala Katja vseeno in katerakoli druga ostati zbrana in narediti dober skok. Konec tedna lahko ocenim za uspešen. Danes sem bolj užival, saj so bili skoki naših punc tehnično bolj dovršeni," je povzel dogajanje na Ljubnem trener Matjaž Triplat. Da se je Katji zgodila ta nevšečnost, je "kriva" odlična forma Takanašijeve, ki je skočila v drugo za njo. Japonka je namreč občutno boljša od konkurence in njej trener jo je v obeh serijah spustil z nižjega zaletišča. A na slovensko žalost je bila še Katja Požun prej na vrsti. Tisti, ki premikajo zaletno rampo, so prehitro odreagirali in zmotili našo skakalko pri pripravi na skok.

Z današnjo zmago pa je Takanašijeva postala tudi že skupna zmagovalka v svetovnem pokalu. Do konca sta le še dve tekmi v Trondheimu in Oslu, njena prednost pred Hendricksonovo pa je že velikih 290 točk.

Pred skakalkami je zdaj svetovno prvenstvo v Predazzu, kjer bo konkurenca močnejša, saj bodo v Italiji nastopile tudi štiri skakalke iz prve deseterice svetovnega pokala, ki na Ljubnem niso nastopile.

Ekipni slovenski uspeh pa je dober obet pred odhodom k našim zahodnim sosedom, kamor se ženska reprezentanca odpravlja v torek po treningu v Planici. Z dobrimi nastopi je dosegljiva medalja na tekmi mešanih ekip, na kateri bosta verjetno nastopili ta hip najbolj vroči Slovenki Katja Požun in Špela Rogelj. Če ob temu dodamo še odlično pripravljenost naših skakalcev, je možnost pohoda do medalje velika.

Ne spreglejte