Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2017,
16.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

St. Moritz trening smuk Boštjan Kline St. Moritz 2017

Četrtek, 9. 2. 2017, 16.36

6 let, 6 mesecev

Ilka je lahko šla kot raketa, za fante se je prižgala rdeča luč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Aleksander Aamodt Kilde St. Moritz | Foto Reuters

Foto: Reuters

V St. Moritzu so bili popoldne prisiljeni prekiniti in odpovedati drugi moški trening smuka na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Ženski trening so spravili pod streho v lepem in jasnem vremenu, med moškimi treningom pa so se na vrhu začeli nabirati oblaki, tako da so trening prekinili, nato še enkrat poskusili, a brez uspeha.

Na predčasno prekinjenem treningu je najhitrejšo linijo od skupno 30 nastopajočih, na štartu je bilo 82 tekmovalcev, ubral Avstrijec Vincent Kriechmayr (1:40,31), švicarski favorit Beat Feuz je bil drugi (+1,30), Avstrijec Matthias Mayer pa tretji (+1,34). Četrto mesto je vpisal novi superveleslalomski svetovni prvak Kanadčan Erik Guay (+1,41), ki ima visoke cilje tudi na smuku.

Priložnost dobil samo Kline

Boštjan Kline je na superveleslalomu odstopil, na smuku pa ima seveda drugačne načrte. | Foto: Reuters Boštjan Kline je na superveleslalomu odstopil, na smuku pa ima seveda drugačne načrte. Foto: Reuters Edini Slovenec, ki je lahko tudi preizkusil smukaško progo, je bil Boštjan Kline, ki je vpisal 25. čas (+2,49). Kline je na superveleslalomu odstopil, na smuku pa ima seveda drugačne načrte, saj želi mešati štrene na vrhu. Brez treninga je ostalo šest Slovencev, za katerimi je dolg dan čakanja, Klemen Kosi, Rok Perko, Martin Čater, Miha Hrobat, Štefan Hadalin in Tilen Debelak.

Po 24 nastopajočih so zaradi oblakov v zgornjem delu prvič za daljši čas prekinili trening. Ker so se razmere medtem spremenile, so vseeno skušali izpeljati trening, po progi se je pognalo še šest tekmovalcev, a so nato trening, ki se je zavlekel v pozno popoldne, dokončno odpovedali.

Na prvem treningu najboljši domači matador

Prireditelji so doslej izpeljali le en trening na katerem je bil najhitrejši Švicar Beat Feuz. Domači matador si je prismučal 0,21 stotinke sekunde prednosti pred Francozom Briceom Rogerjem, še stotinko več je zaostal Patrick Küng. Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline na 28. mestu, ki je zaostal 1,95 sekunde.

V St. Moritzu bodo v petek podelili nov komplet kolajn, najboljšim alpskim smučarkam v alpski kombinaciji. V soboto bo prvi veliki vrhunec prvenstva, moški smuk, v nedeljo pa bo sledil še ženski smuk.

Ne spreglejte