Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 12. 2019,
15.42

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,87

1

Natisni članek

Rok Justin Tilen Bartol Anže Lanišek Anže Lanišek Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Garmisch-Partenkirchen novoletna turneja

Torek, 31. 12. 2019, 15.42

4 leta, 3 mesece

Novoletna turneja, Garmisch-Partenkirchen, kvalifikacije

Odličen nastop Petra Prevca, ki je najavil velike stvari

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,87

1

Peter Prevc | Peter Prevc se je v kvalifikacijah za tekmo v Garmisch-Partenkirchnu izkazal. | Foto Sportida

Peter Prevc se je v kvalifikacijah za tekmo v Garmisch-Partenkirchnu izkazal.

Foto: Sportida

Peter Prevc se je izkazal v kvalifikacijah druge postaje letošnje novoletne turneje smučarjev skakalcev in v Garmisch-Partenkirchnu zasedel tretjo mesto. Ob njem so se na sredino tekmo uvrstili še štirje slovenski skakalci. Brez tekme je ostal le Tilen Bartol.

Domen Prevc
Sportal Na Petra Prevca vpliva več dejavnikov

Peter Prevc, ob Primožu Peterki edini Slovenec, ki mu je uspelo zmagati v skupnem seštevku novoletne turneje (v sezoni 2015/16), je po 21. mestu, ki ga je dosegel na prvi tekmi v Oberstdorfu, najavil, da utegne na drugi tekmi, na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu, poseči po precej višjih mestih. V kvalifikacijah je bil tretji, tako da se lahko sredine tekme veseli. S sedmim mestom trenutno najvišje uvrščeni Slovenec v skupnem seštevku svetovnega pokala je v kvalifikacijah zaostal le za zmagovalcem kvalifikacij Nemcem Karlom Geigerjem in Avstrijcem Philippom Aschenwaldom, ki je bil drugi.

"Po dolgem času mi je pri lepi dolžini spet uspelo narediti zelo lep telemark, lahko sem zadovoljen. Skok je bil vrhunski, tu se veliko stvari ne da izboljšati. Danes sem nastope stopnjeval in s tem sem zelo zadovoljen. Tokrat sem precej boljše volje kot lani, ko sem tu izpadel v kvalifikacijah," je povedal prvi slovenski adut Prevc in poudaril: "Treba bo le ostati zbran."

Domen Prevc, ki je bil v kvalifikacijah 15., se bo v prvi seriji sredine tekme na izpadanje pomeril s Kanadčanom Mackenzijem Boyd-Clowesom. | Foto: Sportida Domen Prevc, ki je bil v kvalifikacijah 15., se bo v prvi seriji sredine tekme na izpadanje pomeril s Kanadčanom Mackenzijem Boyd-Clowesom. Foto: Sportida

Na tekmo še štirje Slovenci, kdo se bo pomeril s kom?

Drugi najboljši Slovenec v kvalifikacijah je bil njegov brat Domen Prevc, ki je pristal na 15. mestu, na 20. mestu pa je kvalifikacije končal Timi Zajc. Na tekmo sta se uvrstila še dva slovenska orla, Anže Lanišek, ki je bil 23., in Rok Justin, ki je bil na 40. mestu.

"Sem zadovoljen, da sem naredil napredek v primerjavi s treningom. Stvar je potrebno še prespati in potem jutri iti dalje," je bil kratek in jedrnat, kot v najboljših časih, najmlajši Prevc. "Malce mi je zmanjkalo za še daljši skok. Gradil sem od finalnega skoka v Oberstdorfu, lahko rečem, da sem danes naredil dva zelo dobra skoka in forma se spet dviguje. Zdaj vem, na čem moram delati in grem lahko z mirno glavo naprej," pa je optimističen tudi Timi Zajc. Lanišek popolnost še išče: "Odskok ni bil najboljši, zato ne morem biti precej zadovoljen, saj sem tam izgubil kar nekaj metrov. V kvalifikacijah sem sicer našel že boljše občutke, kot na treningu, kar je dobro."

Brez tekme je edini od Slovencev, ki so nastopali v kvalifikacijah, ostal Tilen Bartol, ki je pristal na 54. mestu med 72 skakalci, ki so se podali v kvalifikacije.

V prvi seriji sredine tekme na izpadanje se bo Peter Prevc pomeril z Italijanom Federicom Ceconom, Domen Prevc s Kanadčanom Mackenzijem Boyd-Clowesom, Zajca čaka Japonec Naoki Nakamura, Lanišek bo moči meril z Rusom Jevgenijem Klimovom, Justin pa z dvakratnim zmagovalcem turneje Poljakom Kamilom Stochom.

Rjoju Kobajaši
Sportal Kobajaši branjenje zlatega orla začel z zmago, Domen Prevc najboljši Slovenec

Kobajaši lahko postane prvi s šestimi zaporednimi zmagami

Po prvi tekmi novoletne turneje, ki se bo po Garmischu preselila v Avstrijo, je v vodstvu branilec zlatega orla Rjoju Kobajaši. Japonec je lani dobil vse štiri tekme turneje, tudi letošnjo je začel z zmago. Če bi zmagal še v sredo, bi postal prvi skakalec v zgodovini s šestimi zaporednimi zmagami na novoletni turneji.

Na drugem mestu je Karl Geiger, na tretjem pa David Kubacki. Najvišje od Slovencev je Domen Prevc na devetem mestu.

Sredina tekma se bo začela ob 14. uri.

Richard Freitag
Sportal Nemec ima dovolj novoletne turneje

Garmisch-Partenkirchen, kvalifikacije

 

Vrstni red novoletne turneje:


1. Rjoju Kobajaši (Jap)       305,1 točke 
 2. Karl Geiger (Nem)           295,9 
 3. Dawid Kubacki (Pol)         294,7 (1
 4. Stefan Kraft (Avt)          291,2 
 5. Piotr Žyla (Pol)            281,5 
 6. Philipp Aschenwald (Avt)    280,3 
 7. Jukija Sato (Jap)           280,1 
 8. Robert Johansson (Nor)      279,8 
 9. Domen Prevc (Slo)           279,5 
10. Marius Lindvik (Nor)        278,5 
...
17. Anže Lanišek (Slo)          269,5 
21. Peter Prevc (Slo)           265,3 
24. Timi Zajc (Slo)             262,0 

...
49. Tilen Bartol 92,4
...

Preberite še:

Peter Prevc
Sportal Pet Slovencev na otvoritveni tekmi novoletne turneje. Peter Prevc je imel veliko težav.
Ne spreglejte