Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 12. 2016,
18.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

skoki novoletna turneja Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Cene Prevc Jurij Tepeš Jernej Damjan Anže Semenič Rok Justin

Sobota, 31. 12. 2016, 18.06

6 let, 6 mesecev

Novoletna turneja, Garmisch-Partenkirchen, kvalifikacije

Domen Prevc: Lahko izgovorim le dve besedi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Peter Prevc | Foto Reuters

Foto: Reuters

Skakalci so opravili zadnje letošnje dejanje svetovnega pokala. V kvalifikacijah druge tekme novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu je bilo uspešnih pet Slovencev, neposredno je bil na tekmo kot nosilec rumene majice že uvrščen Domen Prevc. Ob njem bodo tekmovali še brata Peter in Cene Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Anže Semenič.

Med kvalifikanti je bil Peter Prevc (133,5 m, 131,8 točke) tretji, prehitela sta ga le Poljak Piotr Žyla (136 m) in Nemec Stephan Leyhe (134,5 m). Med skakalci, ki so imeli nastop že zagotovljen, je bil najboljši domačin Marcus Eisenbichler s 138 metri. Domen Prevc je skočil 137,5 m (135,8 točke) in imel s tem četrti dosežek.

Za nedeljsko tekmo so slovenski tekmovalci dobili naslednje nasprotnike: Domen Prevc se bo v prvi seriji pomeril z Japoncem Ryojujem Kobayashijem, Peter Prevc z Avstrijcem Marcusom Schiffnerjem, Cene Prevc s Čehom Lukašem Hlavo, Jurij Tepeš z Nemcem Richardom Freitagom, Jernej Damjan z Japoncem Takujem Takeuchijem, Anže Semenič pa z Norvežanom Robertom Johanssonnom.

Avstrijec Stefan Kraft, zmagovalec prve tekme v Oberstdorfu, se bo pomeril z japonskim veteranom Noriakijem Kasaijem, v zadnjem paru pa se bo zmagovalec kvalifikacij Eisenbichler pomeril s Poljakom Kamilom Stochom, ki je današnji skok izpustil.

Brez nastopa je v kvalifikacijah ostal le Rok Justin s 117 m (98,6 točke), ki je bil 53.

Dve besedi: dober napredek

Domen Prevc je zadovoljen. | Foto: Sportida Domen Prevc je zadovoljen. Foto: Sportida "Današnji dan lahko opišem z dvema besedama: dober napredek. Doskoka nisem naredil, kvalifikacije so zame bolj trening. V zraku nisem mislil na to, da bom dobil 2000 evrov, če naredim doskok v telemark. Tako kot je, je super. Vem, kaj moram narediti, delati je potrebno naprej v tej smeri in potem bo vse v redu," je po kvalifikacijah povedal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Daleč od tega, da ne bi bili zadovoljni. Vidi se, da imamo ekipo šestih tekmovalcev, ki lahko skačejo v točke oziroma tri ali štiri, ki lahko skačejo v deseterico. Stvar tekme je, kdo naredi optimalen skok. Razveseljivo je to, da imamo širšo ekipo in da je Domen s kvalifikacijskim skokom znova našel prave občutke za podlago v počepu, da je nekako spet približek tistega, kar je že kazal. Veseli smo tudi za Petra, da stabilno prihaja zraven. Zdaj se mora le še 'uskakati', v skoke vnesti še več sproščenosti, potem pa pridejo tudi metri za na vrh. Presenetljivo dobro skače Cene. Zelo lep ekipen uspeh danes," je današnje dogajanje povzel pomočnik trenerja v slovenski ekipi Jani Grilc.

Tekma v Garmisch-Partenkirchnu se bo začela v nedeljo ob 14. uri.

Daljave Slovencev na 2. treningu

Od sedmerice slovenskih orlov je bil na drugem treningu najvišje Domen Prevc, ki je skočil 130,5 metra in bi zasedel 18. Mesto. Iz istega naletnega mesta je Markus Eisenbichler pristal pri 136,6 metrih, najdaljši pa je bil s 138,5 metra Francoz Descombes Sevoie.

Domen Prevc 130,5 metrov (18. mesto)
Cene Prevc 132 metrov (23. mesto)
Anže Semenič 131 metrov (24. mesto)
Peter Prevc 130 metrov (29. mesto)
Jernej Damjan 130 metrov (31. mesto)
Rok Justin 121,5 metra (56. mesto)
Jurij Tepeš 103,5 metra (70. mesto)
 

 

Daljave Slovencev na 1. treningu

Najbolje od Slovencev se je na prvem treningu, na katerem so skakali iz štirih različnih zaletov, znašel Peter Prevc, ki je pristal pri 136 metrih. Najbolje se je odrezal Daniel Andre Tande, ki je z nižjega zaletnega mesta skočil 135,5 metra. Najboljši trije Avstrijci niso skakali.

Peter Prevc 136 metrov (5. mesto)
Domen Prevc 133 metrov (6. mesto)
Cene Prevc 132 metrov (15. mesto)
Anže Semenič 133,5 metra (20. mesto)
Jernej Damjan 132 metrov (23. mesto)
Jurij Tepeš 126 metrov (30. mesto)
Rok Justin 121 metrov (58. mesto)

Ne spreglejte