Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
31. 12. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Oberstdorf novoletna turneja Jurij Tepeš Peter Prevc Peter Prevc

Sobota, 31. 12. 2016, 10.00

6 let, 7 mesecev

Jurij Tepeš in Peter Prevc imata vsak svoj razlog za zadovoljstvo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Foto: Vid Ponikvar

Ob Cenetu Prevcu sta imela na prvi tekmi novoletne skakalne turneje v Oberstdorfu razlog za nasmeh tudi Jurij Tepeš in Peter Prevc. "Na to si pred začetkom nisem upal niti pomisliti," pravi Jurij, Peter pa dodaja: "Občutki so vedno boljši."

Ključni poudarki na prvi tekmi novoletne turneje v Oberstdorfu

1. Stefan Kraft
2. Kamil Stoch
3. Michael Hayböck
...
8. Cene Prevc
9. Jurij Tepeš
10. Peter Prevc
26. Domen Prevc
32. Jernej Damjan

Prvo ime slovenske skakalne reprezentance na premieri 65. novoletne turneje v Oberstdorfu je bil Cene Prevc, ki je presenetil prav vse. Z umirjenim skakanjem si je izboril osmo mesto in dosegel najboljšo uvrstitev v karieri.

Tik za njim je bil Jurij Tepeš, ki na turneji še ni bil uvrščen tako visoko.

Vidno zadovoljen je bil po obeh skokih tudi Peter Prevc, ki je tekmo končal na desetem mestu, medtem ko bo mož v rumeni majici Domen Prevc petek poskušal čim hitreje pozabiti (26. mesto). Najbolj razpoložen je bil Avstrijec Stefan Kraft, z 2,8 točke zaostanka pa mu v boju za zlatega orla na novoletni turneji za ovratnik diha Poljak Kamil Stoch.

Vsi bodo aktivni že danes, saj so ob 14. uri kvalifikacije v Garmisch-Partrenkirchnu, kjer bo v nedeljo druga tekme turneje štirih skakalnic.

"Na to si pred začetkom turneje nisem upal niti pomisliti. Po poskusnem skoku sem približno vedel, kaj moram narediti, in to mi je uspelo že v prvi seriji, nato pa še v drugi. Mislim, da sta bila to najboljša skoka letošnje sezone. Zelo sem vesel. Vedno sem si sezono želel začeti tako kot letos, a mi nikoli ni uspelo. V prejšnjih letih mi je vedno malce zmanjkalo, letos pa sem že prišel z bolj umirjeno glavo. Skoke sem nato le stopnjeval. Tudi za naprej sem miren," je imel Tepeš velik razlog za zadovoljstvo.

"Po dobrem skoku z Goranom vedno ugotoviva, da se da še bolje"

Forma Petra Prevca se dviguje. V Oberstdorfu je pokazal konstantne skoke. | Foto: Sportida Forma Petra Prevca se dviguje. V Oberstdorfu je pokazal konstantne skoke. Foto: Sportida Junak zadnje zime Peter Prevc je v Oberstdorfu pokazal konstantno raven skakanja in naredil napredek, kar ga lahko navdaja z optimizmom: "Tudi občutki so vedno boljši, se razvijajo, izoblikujejo. Vedno, ko naredim dober skok, z Goranom ugotoviva, da se da še bolje. A se ne obremenjujem, v Engelbergu sem bil 26. in 33. To je bila prva tekma po dveh tednih, tako da grem lahko zadovoljen in z umirjeno glavo naprej."

V boju za zlatega orla, ki ga je lani osvojil, za vodilnim Kraftom zaostaja 26,2 točke, pravi pa, da zanj toliko zanimanja kot lani ni: "Kar zadeva vrvež okrog novoletne turneje, se že poznajo letošnji rezultati, tako da prav zelo veliko zanimanja ni. Lani je bilo huje, tako da s tem res ni težav. Mi je pa zelo všeč, da je bilo že v četrtek v kvalifikacijah veliko gledalcev, tekma pa razprodana. Ko dosežeš dober rezultat pred veliko ljudmi in ne nazadnje tudi slovenskimi zastavami, je to še bolje. Rezultatsko naprej ne gledam. Kar se bo dogajalo, se bo. Bomo videli, kako se bodo stvari razpletle. Moram biti umirjen, iti iz dneva v dan, iz skoka v skok in tako naprej."

Novoletna turneja, spored:

Garmisch-Partenkirchen
31. december – kvalifikacije (14.00)
1. januar – tekma (14.00)

Innsbruck
3. januar – kvalifikacije (14.00)
4. januar – tekma (14.00)

Bischofshofen
5. januar – kvalifikacije (16.45)
6. januar – tekma (16.45)

Ne spreglejte