Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
21.28

Osveženo pred

2 uri, 44 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
smučarski skoki Noriaki Kasai

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 21.28

2 uri, 44 minut

Dvainpetdesetletni Japonec se enakovredno kosa tudi s 30 let mlajšimi rojaki

Noriaki Kasai dvakrat na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
Noriaki Kasai | Noriaki Kasai je konec preteklega tedna dokazal, da še ni za staro šaro in da se lahko enakovredno kosa tudi s 30 let mlajšimi rojaki. | Foto Guliverimage

Noriaki Kasai je konec preteklega tedna dokazal, da še ni za staro šaro in da se lahko enakovredno kosa tudi s 30 let mlajšimi rojaki.

Foto: Guliverimage

Veteran smučarskih skokov Noriaki Kasai je pretekli konec tedna znova dokazal, da še ni za staro šalo. Dvainpetdesetletnik je dvakrat skočil na zmagovalni oder in za seboj pustil nekatere rojake, ki redno nastopajo v svetovnem pokalu.

Timi Zajc
Sportal Timi Zajc skače na smučeh Petra Slatnarja

Na veliki olimpijski skakalnici v Hakubi so pretekli konec tedna izvedli poletne tekme v smučarskih skokih. V moški konkurenci sta ob odsotnosti Rjojuja Kobajašija slavila Daimatsu Takehana in Tomofumi Naito, Noriaki Kasai pa je dvakrat osvojil tretje mesto.

Dvainpetdesetletni Kasai, ki ne skriva želje po vnovičnem nastopu na olimpijskih igrah, je sobotno deževno preizkušnjo z eno serijo končal 4,6 točke za zmagovalcem Takehanom, drugi je bil Taku Takeuči, ki je končal 0,4 točke pred Kasaijem.

V nedeljo je organizatorjem uspelo izpeljati dve seriji. V prvi je bil s 128,5 metra najdaljši prav Kasai, a je bil pred njim Naito. Ta je vodstvo zadržal tudi po finalnem skoku, medtem ko je veteran zdrsnil na tretje mesto. Na drugem ga je prehitel skoraj 30 let mlajši Ren Nikaido. Kasai je na tekmah tako prehitel precej mlajše rojake, tudi Keičija in Jukijo Sata.

V ženski konkurenci je dvakrat zmagala Juki Ito, Sara Takanaši ni skakala.

Justin Lisso
Sportal Justin Lisso se je po dolgi odsotnosti vrnil, a mora znova na daljši prisilni počitek
Kamil Stoch
Sportal Kamil Stoch na novi poti: Čutim, da je ta sistem narejen zame
Ne spreglejte