Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
16.18

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Vid Vrhovnik Mario Seidl nordijska kombinacija

Nedelja, 23. 9. 2018, 16.18

5 let, 7 mesecev

grand prix, planica, nordijska kombinacija

Avstrijec z zmago v Planici in skupnim prvim mestom potrdil poletno prevlado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Mario Seidl | Mario Seidl je zmagovalec skupnega seštevka poletne sezone. | Foto Sportida

Mario Seidl je zmagovalec skupnega seštevka poletne sezone.

Foto: Sportida

Nordijski kombinatorci so s finalno tekmo poletne velike nagrade končali poletno sezono. Skupni zmagovalec je postal Mario Seidl, ki je bil najboljši v Planici tudi danes, najboljši Slovenec je bil Vid Vrhovnik na enajstem mestu.

Zadnji dan letošnje sezone poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji v Planici je tekmovalce, spremljevalce in občinstvo pozdravilo prijetno sonce. Po skakalnem delu preizkušnje presenečenja na vrhu ni bilo. Konkurenci je znova pobegnil Mario Seidl s 141 metri ter 20 sekundami prednosti pred Norvežanom Espenom Bjoernstadom, Japonec Aguri Shimizu je zaostajal še dodatnih 10 sekund na tretjem mestu. Edini, ki bi lahko Seidlu danes teoretično še odvzel skupno zmago, Finec Ilkka Herola, je s 131 metri zasedal šesto mesto, imel pa je 1:23 minute zaostanka za Avstrijcem.

Slovenska ekipa je danes nastopila bolje kot včeraj. Vid Vrhovnik je s 130 metri zasedal 13. mesto, v tesni seriji je imel 1:38 minute zaostanka. Najboljšo trideseterico je zaokrožil Gašper Brecl s 118 metri in 3:09 minute zaostanka za vodilnim. Obžej Jelen je bil 34., Rok Jelen 40., Nik Knaus in Matevž Malovrh pa sta se zvrstila na 43. in 44. mesto.

Vid Vrhovnik je končal na 11. mestu. | Foto: Vid Ponikvar Vid Vrhovnik je končal na 11. mestu. Foto: Vid Ponikvar

Na tekaški preizkušnji na samem vrhu pričakovano ni prišlo do nobene spremembe in Mario Seidl je ponovil lanskoletni dosežek Magnusa Moana ter dobil obe planiški tekmi. Drugo mesto je zadržal Norvežan Bjoernstad, ki je v ciljnem sprintu ugnal Japonca Shimizuja in Francoza Francoisa Brauda. Že z naslednjo skupino pa je v cilj pritekel Vrhovnik, ki je na koncu z zaostankom dobre pol minute zasedel enajsto mesto in je s tem izboljšal lanskoletno 12. mesto in najboljšo slovensko uvrstitev tokrat poškodovanega Marjana Jelenka.

Enajst sekund je tokrat do točk zmanjkalo Roku Jelenu, ki je osvojil 32. mesto, tik za njim je na 34. mestu končal Ožbej Jelen, Brecl je padel na 38. mesto, Knaus in Malovrh sta debitantski vikend med najboljšimi sklenila na 42. in 43. mestu.

Najboljši že lani

V skupnem seštevku je zmago slavil Seidl, ki je bil po točkah najboljši že lani, a se ni udeležil vseh tekem in zato uradno ni zmagal ter prejel nagrade, drugo mesto je zadržal danes peti Finec Ilkka Herola, tretje pa danes šesti Avstrijec Martin Fritz. Vid Vrhovnik je na koncu z 42 zbranimi točkami lanskoletni dosežek popravil za štiri točke in je osvojil 31. mesto, Rok Jelen pa je po včerajšnjih prvih točkah med elito osvojil končno 62. mesto.

Preberite še:

Sportal Avstrijsko zmagoslavje v Planici, do točk dva Slovenca

 

Ne spreglejte