Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2013,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Drev Ilka Štuhec Ilka Štuhec Rok Perko Andrej Šporn

Petek, 15. 3. 2013, 9.12

8 let

Nemcem ekipna lovorika, Slovenci obtičali v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Švici so se danes na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju pomerile ekipe. Najuspešnejši so bili Nemci, ki so v finalu ugnali Švede. Slovenija je v četrtfinalu izgubila z Italijo.

Na finalu svetovnega pokala organizatorji doslej niso imeli sreče z vremenskimi razmerami, v sredo sta odpadli smukaški preizkušnji, v četrtek pa oba superveleslaloma. Več sreče so imeli danes, na ekipni tekmi je nastopilo sedem ekip. Slovenija je nastope končala v četrtfinalu, boljša je bila Italija. Dekleti sta sicer zmagali svoja obračuna, Ana Drev je bila boljša od Deniele Merighetti, Ilka Štuhec pa od Elene Curtoni, vendar pa sta bila moška, Rok Perko in Andrej Šporn, sicer specialista za hitre discipline, prepočasna. Od Perka je bil boljši Stefano Gross, od Športna Cristian DeVille. "Naša smukača sta imela težje delo, saj sva imeli s Štuhčevo nekoliko lažje tekmice," je priznala Drevova, ki je premagala Danielo Merighetti. Slednja je smukačica in je v seštevku te discipline sedma, na ekipni tekmi pa ni prišla do cilja. Perko je bil blizu presenečenja, vendar ga je v zaključku Stefano Gross, 13. slalomist zime, premagal za 1,14 sekunde.

V četrtfinalu je Nemčija premagala Švico, Švedska je bila boljša od Francije, medtem ko je bila Avstrija prosta. V polfinalu so Nemci poskrbeli za manjše presenečenje in izločili Avstrijo, ki je dobila le enega od štirih medsebojnih obračunov. V finale se je prebila še Švedska, ki je bila boljša od Italije. Slednja se je na koncu zadovoljila s tretjim mestom, obračun za bron je s 3:1 dobila proti našim severnim sosedom. V velikem finalu je bila Nemčija boljša od Švedske. Frida Hansdotter najprej ugnala Leno Dürr za 0,46 sekunde, kar pa je bila na koncu tudi edina točka za Švedsko. V nadaljevanju je Felix Neureuther premagal Andrea Myhrerja za 34 stotink, Veronique Hronek Mario Pietilä Holmner za 11 stotink, Fritz Dopfer pa bil boljši od Jensa Byggmarka, ki je odstopil.

Ne spreglejte