Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 12. 2014,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Stane Baloh Maja Vtič Katja Požun Eva Logar Ema Klinec Ema Klinec Špela Rogelj Urša Bogataj Urša Bogataj

Torek, 2. 12. 2014, 16.40

8 let

Ne, to ni nova skakalna trenerka, ampak le krst

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri skokih je v navadi, da so trenerji, ki premierno poveljujejo članski reprezentanci, ob krstu opazni na vsakem koraku. Slovenske skakalke so si zato privoščile Staneta Baloha.

V četrtek se bo s kvalifikacijami za petkovo tekmo začela sezona ženskih smučarskih skokov, ki ne bo tako razburkana kot tista, s katero se spopadajo fantje, saj bo že takoj po Lillehammerju sledil enomesečni premor.

Na Norveško Vtičeva, Logarjeva, Požunova, Rogljeva in Bogatajeva

Vse skupaj bo le osem postojank, med njimi pa bo tudi Ljubno, ki je v pretekli sezoni zaradi pomanjkanja snega odstopilo prostor Planici. Organizatorji tekmovanja upajo, da tokrat ne bo tako in bodo v času valentinovega (14. in 15. februar) gostili najboljše skakalke na Ljubnem.

Slovenska reprezentanca bo v novo sezono zakorakala z novim trenerjem. Prejšnji Jože Berčič je bil na čelu vsega eno leto, njegovo delo pa je prevzel Stane Baloh, ki bo na prvo postojanko na Norveško odpeljal peterico skakalk. Maja Vtič, Eva Logar, Katja Požun, Špela Rogelj in Urša Bogataj bodo sestavljale slovensko ekipo, medtem ko se bosta mlada Ema Klinec in še druga rekonvalescentka Anja Tepeš priključili pozneje.

"Upam, da bodo imela dekleta zadnjo besedo na skakalnici, ne v garderobi"

"Navadil sem se na dekleta. Deset let je že od tega, kar sem delal z njimi. V teh štirih mesecih sva se s Primožem Peterko (pomočnik, op. p.) ujela, bolj ali manj tudi z dekleti. Vse težave rešujemo sproti. Saj veste, doma je ena težava, tukaj pa jih je malce več (smeh). Upam, da bodo imela dekleta zadnjo besedo, ampak na skakalnici, ne v garderobi. Eme Klinec še ne bomo vzeli s seboj v Lillehammer in bo doma počakala prvi sneg. Priključila se nam bo januarja," je pred zbrano sedmo silo povedal Baloh.

V slovenskem taboru se zavedajo, da imajo v svojih vrstah skakalke, ki lahko posežejo po stopničkah, vendar jim je povsem jasno, da je konkurenca poleti prav tako trdo delala, zato bo zanimivo videti, kako bodo sile razporejene na uvodu.

Pri Slovenkah bo največja težava to, da niso opravile nobenega treninga na snegu, a se s tem ne želijo obremenjevati.

Letvico so si postavile visoko

Na Norveško, kamor bo ženska ekipa odpotovala že v sredo zjutraj, se odpravljajo dobro razpoložene. So si pa pred začetkom privoščile novega trenerja, kot je to v navadi. Baloh bo namreč premierno vodil skakalke na tekmah za svetovni pokal, zato so mu pripravile prav poseben krst. V Lillehammerju bo moral nositi jakno, na kateri bo pisalo "rookie 2014/15" (novinec v sezoni 2014/15), na glavi pa bo imel žensko lasuljo. Na vprašanje, zakaj prav lasuljo, je odgovorila Požunova: "Da bo občutil, kako je v naši koži. Vsak novi šef si zasluži naziv rookie."

Skakalke si želijo, da bi tudi med sezono vladalo tako sproščeno vzdušje, a se zavedajo, da ga lahko prinesejo le dobri skoki in posledično dobri rezultati. Letvice imajo visoko postavljene, kar nekaj deklet pa je že dokazalo, da se lahko pridejo na zmagovalni oder ali tik ob njega, vendar v preteklosti ni bilo konstantno dobrih rezultatov. Bili so le prebliski.

Maja Vtič je bila lani naša najboljša posameznica. V skupnem seštevku je bila šesta, spogledovala pa se je celo z olimpijsko medaljo v Sočiju, a je imela malce smole.

Ne spreglejte