Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
18.18

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

7

Natisni članek

Janez Slivnik alpsko smučanje Meta Hrovat

Petek, 24. 3. 2023, 18.18

1 leto

Janez Slivnik

Narejena prva poteza, da se Meta Hrovat lahko vrne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

7

Meta Hrovat slovo | Meta Hrovat, ko je lani sproočila, da končuje tekmovalno smučarsko kariero. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Meta Hrovat, ko je lani sproočila, da končuje tekmovalno smučarsko kariero.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodja slovenskih smučarskih reprezentanc Janez Slivnik je potrdil pogovore z Meto Hrovat o možnosti vrnitve v slovensko reprezentanco. Hrovatova je oktobra lani nepričakovano končala kariero, a ji vodstvo reprezentanc vrat ni zaprlo ter je naklonjeno njeni vrnitvi v tekmovalni pogon.

Meta Hrovat slovo
Sportal "Psihofizično nisem več čutila, da lahko dosegam vrhunske rezultate" #video

Janez Slivnik in Meta Hrovat | Foto: Matic Ritonja/Sportida Janez Slivnik in Meta Hrovat Foto: Matic Ritonja/Sportida "Z Meto sva se pogovarjala," je povedal Janez Slivnik za STA na medijskem druženju v Kranjski Gori po tekmah državnega prvenstva v veleslalomu. Pogovor se je začel na Slivnikovo pobudo. Nekdanjo reprezentantko je namreč želel seznaniti z možnostmi in postopki, povezanimi z vrnitvijo v tekmovalno areno. "Če bi se vrnila, je treba Meto znova uvrstiti v sistem dopinških kontrol šest mesecev pred prvo tekmo. To bomo tudi naredili. Rok imamo do konca aprila," je dejal Slivnik. "Upam, da se bo vrnila. To odločitev bi seveda prepustil njej, naj sama pove, ali se bo vrnila. Ne bi želel govoriti o tem namesto nje."

Ob oktobrskem slovesu je dejala, da se "psihofizično ni več čutila, da lahko dosega vrhunske rezultate". Taki perfekcionistki, kakršna je, pa štejejo le ti. Je pa že takrat dejala: "Pri 24 letih ne bom stoodstotno trdila, da je to konec konec konec, ne bom. Nikoli ne reci nikoli. Ampak ne računajte, ne računajmo pa na to."

Hrovatova, dvakratna mladinska svetovna prvakinja v slalomu in dobitnica brona na olimpijskih igrah mladih leta 2016, se je v svetovnem pokalu štirikrat uvrstila na stopničke, štirikrat je bila tretja na veleslalomskih tekmah.

Meta Hrovat | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Meta Hrovat Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Tekmovalci ne vedo, kakšni so postopki v zvezi z vrnitvijo, o vseh teh obrobnih stvareh ne razmišljajo in prav je tako," je še pojasnil. Ob tem je še spomnil, da so ji lani, ko je sporočila odločitev o koncu tekmovalne poti, povedali, da so ji vrata odprta, če si bo premislila. "Upam, da se bo premislila. Ker se za tako tekmovalko, ki je že bila tekmovalka svetovnega kova, ne bojim, da se ne bi uspešno vrnila, če se bo za to odločila. Vsi jo želimo videti nazaj, seveda," je še dejal. Meta trenutno sicer okreva po grdem padcu na turnem smučanju.

"Nobenih dobrih in šampionov se ne smemo otepati, tako da mislim, da bi bilo za vse dobro, če bi nas še malo razveseljevala z rezultati," je prepričan Slivnik. Slovenska ženska ekipa za tehnični disciplini je pred začetkom pretekle sezone ostala brez treh tekmovalk. Hrovatova, ki je drugega marca dopolnila 25 let, je sprejela odločitev o koncu kariere, Andrejo Slokar in Tino Robnik pa so poškodbe oddaljile od tekmovanj. V svetovnem pokalu sta to zimo v slalomu in veleslalomu tako stalno nastopali le Ana Bucik in Neja Dvornik.

Meta Hrovat
Sportal Iskrena izpoved Mete Hrovat o nesreči s srečnim koncem
Meta Hrovat
Sportal Meta Hrovat se je huje poškodovala na turnem smučanju
Meta Hrovat
Sportal Velikansko presenečenje: slovenska smučarka končala kariero
Ne spreglejte