SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na vrsto prihaja Vesnin olimpijski šprint

3

termometer

Do nove sezone v smučarskih tekih bo preteklo še kar nekaj časa, vendar Vesna Fabjan trdo dela že zdaj, saj v olimpijski sezoni ne bo želela ničesar prepustiti naključju.

Zadnja sezona za Vesno ni bila hvale vredna. Zdravstvene težave so jo zavirale, da ni prišla v formo, ki si jo je želela. Od konca septembra do februarja je bila kar štirikrat bolna. Zaveda se, da mora spremeniti nekaj na področju zdravja, zato več poudarka namenja preventivi, da se ji zgodba ne bi ponavljala.

Olimpijske igre v Sočiju bodo za smučarske tekače in tekačice največji magnet v letu 2014. Fabjanova bo kajpak vse upe polagala v šprint, ki bo v prosti tehniki. Disciplini, ki ji je njej najbolj pisana na kožo. "Olimpijski šprint je dolg 1,2 kilometra. Malce je lažji kot v Val di Fiemmeju. Klanec je sicer dolg, a ne tako strm. Proga mi je kar všeč. Veliko vlogo bosta igrala material in servis. Sneg je zelo specifičen, pa še nadmorska višina je. Temu segmentu bomo dali poudarek. Del priprav bomo zato naredili na višini," se je proti Sočiju ozrla Vesna, ki letos v začetku februarja na prizorišču zimskih olimpijskih iger zaradi zgoraj omenjenih težav ni blestela in je bila v šprintu šele 39.

Zanjo bodo to tretje zimske olimpijske igre. Prvič je nastopila v Torinu in bila 40. Leta 2010 je bila že bolj konkurenčna, vendar je bil šprint v klasični tehniki, na koncu pa je zasedla 23. mesto. "Vsaka izkušnja prav pride. V Torinu sem jih nabirala, Vancouver pa je bil prav tako nekaj posebnega. Šprint ni bil v moji paradni disciplini, priložnost pa se je ponujala v ekipnem šprintu, vendar so se po padcu Petre Majdič načrti spremenili. Nekaj izkušenj imam in jih bom skušala čim bolj izkoristiti," se je Vesna na kratko spomnila dosedanjih nastopov na olimpijskih igrah in za konec spregovorila še o rezultatskih ciljih: "Če bom vse naredila, kot sem si začrtala, bom zadovoljna. Ne bom pa si postavila, da moram biti na tem in tem mestu. Na olimpijskih igrah bo 10-15 takšnih punc, ki bodo dobro pripravljene in si bodo želele medaljo. Najprej bom morala biti v formi. Popravnega izpita nato ni."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin