Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2023,
18.29

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,21

1

Natisni članek

Michelle Goebel smučarski skoki

Sobota, 29. 4. 2023, 18.29

1 leto

Michelle Goebel

Mlada Nemka končala kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,21

1

Michelle Goebel | Zmagovalka zadnje sezone celinskega pokala Michelle Goebel je pri 19 letih končala kariero. | Foto Sportida

Zmagovalka zadnje sezone celinskega pokala Michelle Goebel je pri 19 letih končala kariero.

Foto: Sportida

Nemška najstnica Michelle Goebel je v zadnji sezoni celinskega pokala v smučarskih skokih zmagala v skupnem seštevku, v svetovnem pokalu pa prišla do prvih točk, a se po sezoni odločila, da se raje kot športu posveti šolanju.

Zoran Zupančič
Sportal Zoran Zupančič: Zunanji pritisk je zagotovo vplival na nas

Nemška najstnica Michelle Goebel se je odločila, da še preden povsem skoči na najvišjo raven smučarskih skokov, konča kariero. Dobitnica štirih kolajn s svetovnih mladinskih prvenstev (ekipno) je v lanski sezoni prevladovala v celinskem pokalu in na koncu sezone drugokakovostnega tekmovanja (takoj za svetovnim pokalom) zasedla prvo mesto v skupnem seštevku.

Prvič je dobila tudi priložnost za skakanje na najvišji tekmovalni ravni, v svetovnem pokalu, in v Rasnovu skočila do 23. in 16. mesta.

Kljub pozitivni sezoni se je 19-letnica odločila, da skakalne smuči postavi v kot. "Moje srce še vedno bije za šport, vendar nisem pripravljena vsega vložiti v kariero," je Nemka povedala za wlz-online.de in ob tem dodala, da je o odločitvi razmišljala dlje časa. Zdaj jo čaka matura, nato pa bi se rada posvetila študiju psihologije.

Nika Prevc, Maja Vtič, Ema Klinec, Nika Križnar
Sportal Skakalke bo tudi v prihodnje vodil Zoran Zupančič

V nemški reprezentanci ji puščajo vrata odprta.

Tudi Norvežan ima dovolj

Za konec kariere se je odločil tudi 22-letni Norvežan Sander Vossan Eriksen. "Če se ozrem nazaj na zadnjih 16 let, lahko rečem, da sem ponosen na to, kar sem naredil in dosegel. Toda zdaj čutim, da je čas, da začnem novo poglavje v svojem življenju. Rad bi se zahvalil vsem navijačem, svojim sponzorjem, svoji družini in vsem članom skakalne družine za vse dobre izkušnje. Čas je, da pospravim smuči in se posvetim drugim stvarem," je nekdanji mladinski svetovni podprvak zapisal na družbenem omrežju.

Vossan Eriksen je priložnost za dokazovanje dobil tudi v svetovnem pokalu, najboljšo uvrstitev je vknjižil decembra 2020 v Nižnem Tagilu, ko je bil 12. V zadnjih dveh sezonah ni veliko tekmoval, v zadnji le na enem prizorišču celinskega pokala, kjer je ujel peščico točk.

Ne spreglejte