Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
8. 11. 2018,
18.45

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Četrtek, 8. 11. 2018, 18.45

5 let, 5 mesecev

Anamarija Lampič

Letos se je odločila, da bo eksperimentirala #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39
Anamarija Lampič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Anamarija Lampič je tekmovalka, ki bi v prihodnjih sezonah lahko nadomestila Katjo Višnar in Vesno Fabjan, ki se najbrž počasi spogledujeta s koncem kariere. Lampičeva je razkrila, da je v letošnjem pripravljalnem obdobju nekoliko eksperimentirala.

Minil je dober teden in pol, odkar se je Anamarija vrnila s priprav Vilignu, kjer je imela z italijansko ekipo nekaj testnih tekem. Kot sama pravi, je s formo v šprintu zadovoljna, pri distanci pa bo morala še zagnati motorje.

Preglavice so ji delale letne pnevmatike

Glede na snežne razmere je sicer zadovoljna s pogoji na pripravah. "Proga je bila zelo dobro pripravljena. Res je, da je bil krog nekoliko krajši, ampak še vseeno se je dalo zelo dobro in kakovostno trenirati. Škoda, ker nisem ostala še en teden, ker je bilo več snega in so uredili še preostale proge. Tako sem se morala vrniti v Slovenijo v dež in na rolke. Takšen je bil načrt in s Stefanom (Stefano Sarraco, njen trener, op. p.) sva se odločila, da grem domov. Težava so bile tudi letne pnevmatike (smeh, op. p.), tako da sem morala oditi domov."

Slovenska reprezentanca v teku na smučeh | Foto: Sportida Foto: Sportida

Na svetovnem prvenstvu si želi dobrega rezultata v šprintu in distanci Anamarija Lampič | Foto: Instagram/Getty Images Foto: Instagram/Getty Images

Triindvajsetletna slovenska tekmovalka v nedeljo odhaja v Skandinavijo v Beitostoelen, kjer bo najprej pet dni trenirala skupaj s slovensko reprezentanco. Nato jo čaka nekaj tekem nižje ravni, za tem pa se bo odpravila na uvodno tekmo svetovnega pokala v Ruki, kjer bi končno rada dosegla dober rezultat.

V letošnji sezoni ima kar nekaj ciljev, glavni je svetovno prvenstvo, ki bo to leto v Seefeldu v Avstriji. "Tam si želim doseči dobre rezultate v šprintu in ekipnem šprintu. Letos je distanca v klasičnem slogu in upam, da bom tudi tam dosegla dober rezultat" je povedala Lampičeva.

Trenirala je po programu italijanskega trenerja

Anamarija, ki že ima zmago v svetovnem pokalu, je na koncu lanske sezone izrazila željo, da bi rada tudi v prihodnje trenirala z italijanskim trenerjem Stefanom Saraccom, ki je bil do lani glavni trener slovenske reprezentance. Pri slovenski smučarski zvezi so ji ugodili, tako da je tudi letos delala po programu italijanskega trenerja.

"Trenirala sem samo po svojem programu, sem se pa priključila tako slovenski kot tudi italijanski ekipi. Prilagajala sem se malo slovenski in italijanski ekipi, zdaj bomo v sezoni videli, kako bo," je dejala Anamarija, ki je ne skrbi, da se bosta s Saraccom videvala le še na svetovnih pokalih. "Kar smo naredili, smo naredili čez poletje. Na tekmah ti trener ne more kaj dosti pomagati, razen tega, da te spodbuja. Moraš biti pa tudi sam z glavo pri stvari."

Anamarija Lampič | Foto: Sportida Foto: Sportida Prostora za napredovanje je še dovolj

Tekačica iz Valburge pri Smledniku je povedala, da je v pripravljalnem obdobju napredovala v vseh pogledih in da upa, da bo napredovala še vsaj dve leti, dokler ne odraste za ta šport. "Letos je olimpijska sezona in odločila sem se, da bom malo eksperimentirala. Poskušala sem trenirati na različne načine in bilo je tudi več treninga kot lani. Ne veliko, ampak napredek je. Bomo videli, kaj bo to prineslo," je še povedala naša sogovornica, ki bo letos nastopila tako v šprintih kot tudi na distanci.
Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič bo morala še "zagnati motorje"
Ne spreglejte