Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2018,
13.43

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Nejc Brodar Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Sreda, 7. 11. 2018, 13.43

5 let, 5 mesecev

Tek na smučeh

Anamarija Lampič bo morala še "zagnati motorje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Anamarija Lampič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Naše smučarje tekače pred novo sezono verjetno že precej srbijo pete. Vsa ekipa se zdaj odpravlja na zadnje priprave na Norveško, potem pa jo kmalu čakajo prve tekme svetovnega pokala. Pred odhodom v Skandinavijo smo ujeli tudi trenutno našo najboljšo Anamarijo Lampič.

Slovenska reprezentanca v teku na smučeh bo imela prvo tekmo svetovnega pokala konec novembra (24. in 25. november) v Kuusamu na Finskem, kjer ne bo nastopila v polni zasedbi. Tam bodo nastopili dva fanta in tri dekleta (Janez Lampič, Miha Šimenc, Katja Višnar, Anamarija Lampič in Alenka Čebašek). V A-ekipi so sicer trije fantje in šest deklet.

Del slovenske reprezentance v teku na smučeh | Foto: Sportal Del slovenske reprezentance v teku na smučeh Foto: Sportal

"Med fanti so to Miha Šimenc, Janez Lampič in Luka Prosen. Vsi ti fantje delajo po mojem programu. Med dekleti so Anamarija Lampič, ki sodeluje s Stefanom Sarracom, Vesna Fabjan, ki sodeluje z Markom Gracarjem, Manca Slabanja pa sodeluje s svojim očetom. Poleg njih so še Katja Višnar, Alenka Čebašek in Anita Klemenčič, ki spadajo pod moje okrilje," je uvodoma povedal Brodar, ki je komentiral tudi slabe razmere za treninge.

Nejc Brodar | Foto: Sportida Foto: Sportida Ko so odšli s priprav, je zapadlo pol metra snega

"Proti naravi na žalost ne moremo nič. Pogoji niso bili idealni in tudi katastrofalni ne. Res je, ko smo prišli s priprav z Dachsteina, je prišla deževna in hladna fronta in nekaj dni po tem, ko smo odšli, je tam zapadlo pol metra snega. Smučarski tek je šport v naravi in moraš biti prilagodljiv. Sam menim, da ker pogoji niso bili najbolj idealni, nismo utrpeli nobene škode. Načrt smo prilagodili, tako da smo s celotnih pripravi potegnili najbolje."

Italijani so jo lepo sprejeli Anamarija Lampič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Zagotovo bo tudi v letošnji sezoni veliko oči uprtih v 23-letno Lampičevo, ki že ima zmago v svetovnem pokalu, na lanskih olimpijskih igrah pa je dosegla tri uvrstite med prvo deseterico. Anamarija, ki še vedno sodeluje z italijanskim trenerjem Stefanom Sarracom, se je pred dobrim tednom vrnila s priprav v Livignu. Tam je trenirala s prvo italijansko ekipo in kot je dejala, so jo dobro sprejeli.

"Tam smo imeli priprave z italijansko ekipo in tudi tekme. Šprint je bil kar v redu, pri distanci pa bo treba še malo zagnati motor," je najprej povedla mlada slovenska tekačica in razkrila letošnje cilje. "Prvi letošnji cilj zame je tekma v Ruki, kjer bom nastopila že tretje leto. Upam, da se mi bo končno uspelo prebiti med trideseterico. Potem imam v načrtu Tour de Ski, kjer upam, da bom prišla do konca, in seveda svetovno prvenstvo v Seefeldu," je povedala Anamarija Lampič.

Ne spreglejte