Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Stefan Kraft Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja Severin Freund Bischofshofen

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 9.23

8 let

Lanski junak prestižne turneje Prevcu svetoval pred zadnjo tekmo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jasno je, da bo Avstrijec Stefan Kraft v sredo dobil naslednika, ki ga bodo okronali za kralja novoletne skakalne turneje. Prepričan je, da se bo v Bischofshofnu na prestol usedel naš Peter Prevc.

Simpatični avstrijski skakalec Stefan Kraft je lani kraljeval na novoletni turneji in jo na koncu osvojil, letos pa se navdušuje nad predstavami Petra Prevca. Oba sta imela pred odhodom na zadnjo postojanko veliko zalogo točk prednosti. Prevc jo ima pred Severinom Freundom 19,7 točke, Avstrijec pa je imel lani pred rojakom Michaelom Hayböckom 23,1 točke naskoka. Čeprav se mu je veliki prijatelj na koncu v Bischofshofnu približal za vsega šest točk zaostanka, je prepričan, da Prevca ne more nič spraviti s prestola, saj je v tem trenutku izjemno dominanten.

Vaš nastop na prvi od dveh domačih postojank na novoletni turneji se ni dobro izšel. Ste z enajstim mestom razočarani? Z mojima skokoma ne morem biti zadovoljen. Morda sem deloval preveč zategnjeno in sem želel preveč. Kar me zdaj navdaja z optimizmom, je to, da prihaja na vrsto moj pravi dom Bischofshofen.

Prav v Bischofshofnu pa ste lani postali veliki zmagovalec novoletne turneje. Peter Prevc je zelo blizu temu podvigu. Kaj je zanj najbolj pomembno pred zadnjo tekmo? Peter ima približno 20 točk prednosti in lahko le uživa, ker je v odlični formi. Lahko naredi napake in je še vedno na stopničkah. Le uživati mora.

Mislite, da ste lani čutili več pritiska? Pred prihodom v Bischofshofen sem imel 23 točk prednosti. Skušal sem uživati, vendar je Michael Hayböck opravil odlično delo in skočil daleč, zaradi česar sem bil nekoliko nervozen (smeh, op. p.). Vendar se Petru Prevcu ni treba ničesar bati, saj je v fantastični formi.

Kaj je vam pomenilo osvojiti turnejo? Ogromno. Za skakalca je to nekaj posebnega. V sredo boste lahko to vprašali Petra in vam bo povedal. To je tako kot osvojiti olimpijsko zlato medaljo ali celo več. Na novoletni turneji so štiri tekme in na vseh moraš biti dober. V desetih dneh moraš biti konstanten, kar je velik podvig za skakalca. Potem je tu še številčno občinstvo, ki na vseh štirih prizoriščih naredi svoje.

Kaj lahko rečete na Petrove predstave v tej sezoni? Neverjetno je, kar dela. Vedno skoči nekaj metrov dlje od nas preostalih. Preprosto je trenutno najboljši skakalec.

Ali ste ga že kaj povprašali, kaj je njegova skrivnost? Ne, nisem ga še, vendar ga bom moral (smeh, op. p.).

Ne spreglejte