Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 11. 2019,
18.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

tek na smučeh Miha Šimenc

Sreda, 27. 11. 2019, 18.00

4 leta, 4 mesece

Miha Šimenc, pogovor

Lahko se ti hitro izide, lahko pa čakaš in čakaš #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Miha Šimenc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Miha Šimenc, slovenski tekač na smučeh, je v lanski sezoni na tekmi svetovnega pokala, ko je bil deseti, dosegel najboljši slovenski rezultat med moškimi. Letos že komaj čaka nove tekme in morda še boljši rezultat.

"To so samo testi"

Miha Šimenc je v našem pogovoru uvodoma razkril, da v pripravljalnem obdobju ni imel nobenih težav, razen poškodbe hrbta, ki jo je kmalu pozdravil. S pripravljalnim obdobjem je zelo zadovoljen, kar kažejo tudi testi. "To so samo testi, zdaj je treba vse skupaj prenesti na tekme," je povedal Logatčan, ki se še zdaleč ne namerava zadovoljiti z lanskim desetim mestom.

"Moj cilj ni bil izboljšati najboljšega moškega rezultata, ampak nekoč osvojiti medaljo. Še naprej si bom prizadeval za ta cilj. Lanski rezultat je bil potrditev, da delamo pravilno, in to moramo nadgraditi. S postopnimi koraki oziroma z leti lahko pridemo blizu mojemu cilju."

Katja Višnar
Sportal Odločena, da je res njena zadnja

Zaveda se, da bo letos še težje. | Foto: Sportida Zaveda se, da bo letos še težje. Foto: Sportida

Pričakuje, da bo še težje, a lahko mu kmalu uspe

Šimenc je prejšnji konec tedna že začel nastopati na pripravljalnih tekmah. Zadnji konec tedna se je v Beitostoelnu uvrstil v izločilne dvoboje in na koncu zasedel 25. mesto. Triindvajsetletni slovenski športnik se zaveda, da bo po lanskem desetem mestu v Dresdnu vse prej kot lahko, moral bo biti potrpežljiv.

"Od tukaj naprej je še veliko težje. Lahko se ti hitro izide, lahko pa čakaš in čakaš. Odvisno je tudi od preostalih dejavnikov, kot so dnevna forma, smuči, vreme … Kot sem povedal, lahko se zgodi že kmalu, lahko pa še čakam."

Anamarija Lampič
Sportal Vedno nasmejana, a ve, da brez garanja ne bo šlo #video

Ne gre samo za količino, ampak tudi kakovost treninga Pri treningu mu pomaga tudi Norvežan Ola Vigen Hattestad. | Foto: Sportida Pri treningu mu pomaga tudi Norvežan Ola Vigen Hattestad. Foto: Sportida

Da bi trenutno naš najboljši tekač na smučeh izboljšal 10. mesto, je v letošnjem pripravljalnem obdobju še povečal količino treninga, ob tem pa poudarja, da je pomembna tudi kakovost treninga. Pri tem mu najbolj pomaga Norvežan Ola Vigen Hattestad, nekdanji vrhunski tekmovalec in olimpijski prvak iz Sočija.

"Opravil sem kakšno uro več na teden, kar v skupnem seštevku pomeni okrog 60 ali 70 ur. Je pa res, da smo poleg količine treninga izboljšali kakovost treningov, torej tudi tehniko. Že drugo leto delam z Olo (Ola Vigen Hattestad, op. p.). Vem, kaj si on želi in v katero smer morava iti. Naredila sva že prave poteze."

Miha Šimenc | Foto: Sportida Foto: Sportida

V domači Planici bo pomembna tudi ekipna tekma

V novi sezoni smučarji tekači nimajo svetovnega prvenstva, imajo pa zato tekmo v domači Planici, ki jo Miha z veseljem pričakuje. "Absolutno. V Planici bo na sporedu posamični in ekipni šprint. Tudi ekipna tekma je zame zelo pomembna. Z Janezom Lampičem bi rada nadaljevala tisto, kar sva lani začela, torej da prideva v finale in tudi tam dobro odtečeva. Je pa motivacija zaradi domače tekme še toliko večja."

Katja Višnar
Sportal Katja Višnar razkrila, kaj je njena dolgoletna skrita želja
Ne spreglejte