Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
15.36

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

2

Natisni članek

Seefeld 2019 Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Žiga Jelar kvalifikacije

Petek, 22. 2. 2019, 15.36

5 let, 1 mesec

Kvalifikacije, svetovno prvenstvo, velika skakalnica

Slovenski skakalci niso našli stika z najboljšimi, Zajc je imel težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

2

Peter Prevc | Peter Prevc je bil najboljši Slovenec v kvalifikacijah. | Foto Sportida

Peter Prevc je bil najboljši Slovenec v kvalifikacijah.

Foto: Sportida

V Innsbrucku so skakalci opravili s kvalifikacijami za sobotno premierno skakalno preizkušnjo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu. Vsi štirje slovenski skakalci so se uvrstili na tekmo, vendar presežka ni bilo. Naša najboljša sta bila Peter Prevc in Žiga Jelar na 16. oziroma 17. mestu.

Žiga Jelar je kot prvi od slovenskih skakalcev skočil in pristal pri 123 metrih, a naredil slab doskok. Po nastopu je prevzel vodstvo, ki pa ni dolgo trajalo, saj je predenj kmalu skočil Peter Prevc (122). A tudi Peter ni dolgo ostal na vrhu. Pred njega se je zavihtel japonski veteran Daiki Ito - s 126 metri je prepričljivo stopil na prvo mesto.

"V kvalifikacijah je bilo podobno kot prejšnje dni. Skok je bil v redu, brez večjih napak. Na tekmo grem lahko samozavestno in z dvignjeno glavo," je po petku povedal Prevc, Jelar pa je dodal: "S skokom sem zadovoljen, s pristankom pa ne, ker sem izgubil kar nekaj točk."

Anžetu Lanišku se nastop ni posrečil, saj je pristal pri zgolj 113 metrih, a je bilo to dovolj, da se je uvrstil na tekmo: "Ni bilo vse idealno. Zbrati se bom moral, oddelati in pokazati, kar znam."

"Prespati moram"

Timi Zajc Innsbruck SP | Foto: Sportida Foto: Sportida Na vrhu Bergisla je bil še naš prvi favorit Timi Zajc, ki pa se mu prav tako kot njegovemu cimru skok ni izšel po željah. Njegova daljava je znašala 115 metrov, kar je bilo dovolj le za 22. mesto: "Izvedba je bila problem. Enostavno sem prišel postrani z mize. Prespati moram in jutri čim boljše oddelati. Ta teden še nisem preskočil K-točke. Rezerve moram čim prej odpraviti."

"Žiga in Peter sta opravila spodoben skok. Nekaj rezerv še imata. Slabše sta skočila Timi in Anže. Timi ima precej rezerve v počepu oziroma tehniki odskoka. Bolj odločno in sproščeno bo moral skakati. Anže bo moral skočiti tako kot na treningu," pa je slovenske skoke pokomentiral glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Zmagovalec kvalifikacij je postal Nemec Markus Eisenbichler, na drugem mestu je bil njegov rojak Karel Geiger, tretji pa razpoloženi Švicar Killian Peier.

Vodilni v svetovnem pokalu Rjoju Kobajaši, ki je zadnji zmagovalec tekme v Innsbrucku, je bil četrti.

Jernej Damjan in Anže Semenič se nista uvrstila v ekipo za kvalifikacije, v katerih ima lahko vsaka država le štiri svoje predstavnike.

Za odličja na nordijskem svetovnem prvenstvu se bodo skakalci pomerili v soboto ob 14.30.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc bo pogledal v svet znanega nogometaša
Gorazd Bertoncelj smučarski skoki
Sportal Znana je slovenska četverica za prvo tekmo na SP
 
Ne spreglejte