Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
28. 12. 2012,
11.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

skoki

Petek, 28. 12. 2012, 11.24

7 let, 12 mesecev

Kranjec: Mahal sem dvajset, trideset metrov in strašil trenerje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sezona se ni začela po željah Roberta Kranjca, a so bili zadnji treningi dobrodošli za dvig forme pred prvim vrhuncem sezone. Na minuli izvedbi novoletne turneje je bil naš najboljši skakalec.

Zadnjo turnejo štirih skakalnic je v Oberstdorfu začel z 9. mestom, na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu je bil 18., v Innsbrucku nato 28., za konec v Bischofshofnu pa je za vsega eno mesto zgrešil stopničke in končal turnejo na skupnem 14. mestu. Vendar je bila lani forma pred začetkom novoletnega skakalnega spektakla boljša, saj se je nanjo odpravil z devetega mesta v svetovnem pokalu, zdaj pa se na prvo prizorišče podaja s 35. mesta.

Vendar so bile tehnične težave med drugim krive, da se sezona ni začela tako, kot si je želel. K sreči pa se je leteči Kranjčan našel na zadnjih treningih v Kranju in Planici, kjer je še preizkušal skakalne čevlje: "Novi čevlji so na začetku nekoliko trši in moraš narediti nekaj skokov z njimi. Malce sem se lovil, vendar skoki niso bili tako kratki. Z mize sem ene dvajset, trideset metrov mahal in strašil trenerje, vendar me je pri zadnjih dveh super odneslo. Kar v redu sem skakal nekaj dni. Mogoče se malce pozna utrujenost, ker sem res veliko skakal te dni. Vendar sem potreboval skoke," je po ponedeljkovem treningu v Planici veselo razlagal Kranjec.

Na 61. turneji štirih skakalnic si svetovni prvak v poletih želi predvsem konstantnosti, saj ve, da lahko ob normalnih skokih pride v družbo najboljših. "Rad bi mirno odskakal. Da bi bil stabilen na tekmi. Ne bom si zastavljal previsokih ciljev in hotel iti prek sebe. Zdaj ni čas za to. Zdaj rabim konstantne rezultate. Novoletna turneja je nekoliko drugačna zgodba. Kot prvič imaš v prvi seriji nasprotnika. Zdaj bo borba, saj je stanje v svetovnem pokalu izenačeno. Prvih pet morda odstopa, nato pa je vse zelo izenačeno. Tudi če boš v kvalifikacijah zelo dober in boš dobil za nasprotnika slabšega iz kvalifikacij, ne boš smel že razmišljati o zmagi v tem dvoboju. Vsak skok bo treba na nož," pa je še pred začetkom novoletne turneje dejal naš najboljši skakalec minule zime.

Ne spreglejte