SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kosijeva zgodba: Zaradi enega milimetra je ostal brez dosežka kariere

1

termometer

Švicar Carlo Janka je zmagovalec superkombinacije v Wengnu. Slovenec Klemen Kosi je po naknadni diskvalifikaciji ostal brez 11. mesta.

Klemenu Kosiju se je z 11. mestom na prvi alpski kombinaciji za svetovni pokal v švicarskem Wengnu nasmihala uvrstitev kariere, a je po tekmi sledil hladen tuš in streznitev. Triindvajsetletnega člana mariborskega Branika so diskvalificirali zaradi neustrezne nastavitve slalomskih smuči.

"Kosi je bil diskvalificiran zaradi enega milimetra previsoke slalomske smuči. Škoda, saj je dobro smučal, zagotovo spada med 15 najboljših kombinatorcev na svetu. Danes mu sicer ni vse uspelo optimalno, smuk je bil soliden, prav tako slalom. Kar ni uspel narediti tehnično in taktično, pa je nadoknadil z voljo in borbenostjo. Rezultat je dober in ne morejo mu ga vzeti, četudi ga ne bo na seznamu rezultatov. Njegov najboljši rezultat kariere je zagotovo potrditev. Prišlo je do napake serviserja, a vsi kdaj delajo napake, tekmovalci, trenerji in serviserji. Danes se je v smuku sicer videlo, da, če imamo dobre pogoje in dobre startne številke, se lahko kosamo z najboljšimi," je dobro voljo ohranil Peter Pen, v slovenski moški ekipi odgovorni trener hitrih disciplin.

Po diskvalifikaciji Kosija sta po eno mesto pridobila preostala dva Slovenca na tekmi. Martin Čater je tako prvo superkombinacijo v tej zimi končal na 22. mestu (najboljši dosežek v karieri), Štefan Hadalin pa je bil 32.

Zmagovalec prve letošnje kombinacije za svetovni pokal je postal Janka. Drugi je bil Francoz Victor Muffat-Jeandet (+1,31), tretje mesto pa je pripadlo hrvaškemu veteranu Ivici Kosteliću (+1,38).

"Zelo lepo je zmagati pred domačimi navijači. V moji karieri so bili že vzponi in padci, očitno pa mi Wengen zelo leži, ne poznam pa odgovora na vprašanje, zakaj sem tukaj lahko tako dober," je bil desete zmage v svetovnem pokalu in tretje v Wengnu vesel 28-letni Carlo Janka.

V Wengnu bo v soboto na sporedu še slalom, spored pa se bo sklenil z nedeljskim smukom na Lauberhornu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin