Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 12. 2020,
20.44

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

novoletna turneja Oberstdorf Jan Winkiel Klemens Muranka

Nedelja, 27. 12. 2020, 20.44

3 leta, 4 mesece

Klemens Muranka ne bo nastopil na novoletni turneji

Koronavirus v poljskem taboru. Kakšna bo odločitev Nemcev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29
Klemens Muranka | Klemens Muranka je prejel neprijetno novico pred začetkom novoletne turneje. | Foto Vid Ponikvar

Klemens Muranka je prejel neprijetno novico pred začetkom novoletne turneje.

Foto: Vid Ponikvar

Iz Oberstdorfa, kjer se v ponedeljek začenja 69. novoletna skakalna turneja, prihaja informacija, da je bil poljski smučarski skakalec Klemens Muranka pozitiven na testu na covid-19. Poljaka so že izolirali, zdaj pa čakajo na navodila nemških zdravstenih oblasti, ki bodo odločale o usodi preostale poljske skakalne ekipe.

Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek: Z rezultati se ne obremenjujem, vem pa, da lahko posežem visoko #video

Jutri se bo v Oberstdorfu s kvalifikacijami začelo zares. Za zdaj je že jasno, da na seznamu tekmovalcev na 69. izvedbi novoletne turneje ne bo Klemensa Muranke. 26-letni poljski smučarski skakalec se je okužil s covid-19, njegovi rojaki pa so v skrbeh, saj še ne vedo, ali bodo lahko nastopili na težko pričakovanem dogodku. 

Poljski tabor nestrpno čaka na odločitev Nemcev, gostiteljev bližajočega se uvodnega spektakla novoletne turneje v Oberstdorfu. Čakajo na odločitev nemških zdravstvenih oblasti, od katerih je odvisno, ali bodo preostali poljski skakalci lahko nastopili na prestižnem tekmovanju.

Bo Poljak Dawid Kubacki sploh lahko branil naslov najboljšega? | Foto: Sportida Bo Poljak Dawid Kubacki sploh lahko branil naslov najboljšega? Foto: Sportida

"Upam, da bodo preostali skakalci prejeli zeleno luč za nastop. Na nedavni tekmi svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Ramsauu je bil trener ukrajinske ekipe pozitiven na novi koronavirus, nato pa so vsi v njegovi ekipi vsako jutro opravili test. Če je bil negativen, so lahko nastopili. Na novoletni turneji je predvideno opravljanje testov za vsak drugi dan. Upam, da bo Nemčija primer v naših vrstah obravnavala na podoben način," je za Sport TVP povedal sekretar poljske smučarske zveze Jan Winkiel. Vse bo torej odvisno od Nemcev, na njihovo odločitev čaka tudi Mednarodna smučarska zveza (FIS).

Poljsko ekipo ob Muranki sestavljajo branilec zlatega orla Dawid Kubacki, četrti skakalec sezone Piotr Zyla, dvakratni zmagovalec turneje Kamil Stoch, Maciej Kot, Andrzej Stekala in Aleksander Zniszczol.
Ne spreglejte