Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2019,
17.46

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

2

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Anže Semenič Anže Lanišek Anže Lanišek Klingenthal

Sobota, 14. 12. 2019, 17.46

4 leta, 4 mesece

Klingenthal, ekipna tekma

Slovenci peti v Klingenthalu, zmaga Poljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

2

Anže Lanišek | Anže Lanišek je Slovenijo z izvrstnim prvim skokom popeljal na tretje mesto, nato se je našim orlom zalomilo. | Foto Sportida

Anže Lanišek je Slovenijo z izvrstnim prvim skokom popeljal na tretje mesto, nato se je našim orlom zalomilo.

Foto: Sportida

Na ekipni tekmi smučarjev skakalcev v Klingenthalu v Nemčiji je slovenske barve branila četverica Anže Lanišek, Anže Semenič, Timi Zajc in Peter Prevc, zasedla pa je peto mesto. Zmagali so Poljaki pred Avstrijci in Japonci.

Slovenska četverica je osvojila 852,6 točke in zasedla peto mesto, Poljaki so bili z 968,7 točke prvi, Avstrijci (943,7 t) drugi in Japonci (911,0 t) tretji. Anže Lanišek (133,0/117,0 m), Anže Semenič (119,0/126,5 m), Timi Zajc (118,5/127,5 m) in Peter Prevc (128,5/124,5 m) so bili peti že po prvi seriji.

Ekipno tekmo, drugo v novi sezoni svetovnega pokala, je organizatorjem po številnih težavah prirediteljem vendarle uspelo izpeljati, čeprav so imeli veliko težav z vetrom, zaradi prestavljanja začetka ženske tekme pa so se znašli tudi v časovni zagati. Tako so skakalce na ekipno preizkušnjo spustili brez poskusne serije.

Lanišek začel odlično, Slovenija je bila po prvi seriji tretja

Slovenija je začela dobro, Lanišek je z lepim skokom popeljal ekipo na tretje mesto za Avstrijo in Poljsko. Nadaljevanje pa ni bilo tako dobro; Semenič je pristal pri le 119 metrih, Slovenci pa so padli na četrto mesto. V tretji skupini tudi Timiju Zajcu, ki je moral dvakrat na zaletno rampo, ni uspelo izpeljati dobrega skoka. Pristal je pri 118,5 metra, kar je Slovenijo potisnilo na peto mesto. Zadnji Slovenec Peter Prevc je bil s 128,5 metra sicer daljši, 429,1 točke pa je pomenilo peto mesto po prvi seriji. Vodila je Poljska s 503,3 točke pred Avstrijo, Japonsko in Norveško.

Lanišek je finalno serijo odprl s skromno daljavo in z le 117 metri še povečal zaostanek za vodilnimi. Semenič je v finalu skočil malce bolje kot v prvi seriji, pristal je pri 126,5 metra, kar pa ni spremenilo razmerij in Slovenija je ostala trdno na petem mestu.

Zajc je v finalni seriji prav tako skočil bolje, 127,5 metra, Prevc pa je nazadnje s 124,5 metra potrdil končno peto mesto.

Poljaki so bili danes najboljši:

Slovenci so bili danes daleč od stopničk, v boju zanje pa so Poljaki Piotr Žyla, Jakub Wolny, Kamil Stoch in Dawid Kubacki zanesljivo premagali Avstrijce (Philipp Aschenwald, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayböck, Stefan Kraft), na zadnjo stopničko so stopili Japonci Juija Sato, Daiki Ito, Junširo Kobajaši in Rjoju Kobajaši.

"Danes ni bil naš dan," je priznal Peter Prevc.  | Foto: Sportida "Danes ni bil naš dan," je priznal Peter Prevc. Foto: Sportida

Na koncu razočarani, merili so višje od petega mesta 

"S končnim izkupičkom nisem zadovoljen. Morda bi lahko uporabil obrabljeno floskulo, da danes ni bil naš dan. Nismo skočili najbolje, tudi z razmerami se nam ni ravno izšlo in končali smo na mestu, kjer smo. Da bi razmere vplivale na pripravo na tekmo, ne morem reči, jaz sem se normalno pripravljal, a danes ni bil naš dan," je po tekmi priznal Peter Prevc.

"Danes smo zadovoljni s tehnično izvedbo skokov, malo pa smo nezadovoljni z rezultatom. Merili smo višje, žal se ni izšlo. Jutri je nov dan in upam, da bomo skakali dlje kot danes," pa je dejal trener Gorazd Bertoncelj.

V Klingenthalu bo v nedeljo še posamična tekma, prva serija se bo začela ob 16. uri. Nastopilo bo šest Slovencev, Zajc, Peter Prevc, Lanišek, Semenič, Domen Prevc in Rok Justin.

Klingenthal, ekipna tekma, finale:

 

Prva serija:

 

Preberite še:

Peter Prevc
Sportal Šesterica slovenskih orlov na tekmi v Klingenthalu, le Bartolu ni uspelo
Peter Prevc
Sportal Avstrijec brez konkurence, dva Slovenca v najboljši deseterici
Sportal Slovenski skakalec pripravil presenečenje #video
Klingenthal Ema Klinec stopničke
Sportal Izjemna Ema Klinec v Klingenthalu le za zmagovito Avstrijko, ki jo je poneslo prek 140 metrov
Ne spreglejte