Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
13. 10. 2016,
15.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Janne Ahonen dresi slovo

Četrtek, 13. 10. 2016, 15.05

6 let, 6 mesecev

Kariera legendarnega skakalca se počasi končuje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Foto: Sportida

Nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo začela 25. novembra v Kuusamu na Finskem, kjer bomo lahko videli tudi finskega skakalnega šampiona Janneja Ahonena, ki je že nekaj časa v skoke vpet tudi drugače.

Finska v zadnjih sezonah nima skakalca, ki bi ogrožal svetovni vrh. Raven skokov je padla celo tako nizko, da bodo imeli v prvem delu svetovnega pokala na tekmah le po dva skakalca.

Izjema bo na uvodu v zimo, saj bo lahko na domačih tleh v Kuusamu izkoristila možnost nacionalnega paketa. Na tekmi bo skakal tudi 39-letni Janne Ahonen, ki ga bomo nato videli le še enkrat.

Njegov cilj je nastopiti na nordijskem svetovnem prvenstvu pred domačimi navijači v Lahtiju in tam skleniti bogato kariero. "Moj koledar obsega le dve postaji. Pojavil se bom na začetku sezone v Kuusamu, nato pa imam misli usmerjene proti Lahtiju. Ne želim si, da bi nastopal na vseh tekmah svetovnega pokala," je za finski portal iltasanomat.fi dejal petkratni svetovni prvak, ki je poleti postal finski državni prvak.

Z njegovimi dresi finski skakalci in nordijski kombinatorci

Aktivno se ukvarja z izdelavo dresov. | Foto: Sportida Aktivno se ukvarja z izdelavo dresov. Foto: Sportida V dolgoletni karieri je dvakrat osvojil veliki kristalni globus za najboljšega v svetovnem pokalu, ima tudi rekord po številu osvojenih novoletnih turnej, kar mu je uspelo petkrat.

Zdaj se njegova tekmovalna pot počasi končuje, a to ne pomeni, da po karieri ne bo povezan s skoki.

Ahonen se je že specializiral v izdelavo dresov: "S tem se ukvarjam že nekaj časa. Na začetku sem izdeloval drese zase in za sina, nato je prišlo prvo naročilo. Julija sem dobil prostor, v katerem pripravljam opremo. V preteklih mesecih sem sam izdelal več kot sto dresov. Ne glede na to, ali skačem ali ne, mora proizvodnja teči."

Poleti je podpisal pogodbo, da bo opremljal finsko skakalno reprezentanco in nordijske kombinatorce. Kot prvi večji uspeh je izpostavil zmago Jarkka Määttäja, ki je z njegovim dresom zmagal na tekmi celinskega pokala v Kuopiu.

Ne spreglejte