Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
25. 2. 2023,
17.33

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

3

Natisni članek

tek na smučeh Eva Urevc Planica 2023

Sobota, 25. 2. 2023, 17.33

1 leto, 1 mesec

SP v Planici, odmevi po skiatlonu žensk

Kaos kmalu po štartu in slaba volja naše tekmovalke

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

3

Eva Urevc | Eva Urevc se je v skiatlonu zgodil padec in sanje po vidni uvrstitvi so hitro splavale po vodi. | Foto Grega Valančič/Sportida

Eva Urevc se je v skiatlonu zgodil padec in sanje po vidni uvrstitvi so hitro splavale po vodi.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Eva Urevc je po ponesrečeni tekmi v skiatlonu, ko se je zapletla v padec, pri sebi kar nekaj časa preklinjala. Da je bila mera polna, pa se je še nekoliko poškodovala, a njen nastop na nedeljskem ekipnem šprintu ni pod vprašajem.

Ebba Anderssen, Planica 2023
Sportal Ebba Andersson do zlate kolajne v skiatlonu, Eva Urevc 23.

Eva Urevc je na svetovnem nordijskem prvenstvu v Planici v skiatlonu zasedla 23. mesto, kar je nekoliko slabše od njenih pričakovanj. Za to je kriv množični padec, ki se je zgodil kmalu po štartu. Vanj je bila namreč vpletena tudi trenutno naša najboljša tekačica na smučeh.

Eva Urevc je v prosti tehniki pridobila nekaj mest. | Foto: Grega Valančič/Sportida Eva Urevc je v prosti tehniki pridobila nekaj mest. Foto: Grega Valančič/Sportida

Popraskana in z bolečino v nogi

"Na skupinskih štartih je na začetku vedno kaos. Zmeraj se izognem temu, ampak ravno danes na svetovnem prvenstvu se nisem mogla. Pravzaprav ne vem, kaj se je zgodilo. Mislim, da je ena izmed deklet padla in zgodil se je verižni padec. Bila sem na zunanjem delu zavoja in sem potem krajšala na notranji del. Kot se po navadi vozi zavoje … Nekatere tega ne vedo, sredi ovinka 'plužijo', pa sem zletela s proge. Popraskala sem se do krvi in noga me malo boli. Kljub vsemu mislim, da je to soliden rezultat. Mislim, da bi bila brez tega padca dvajseterica dosegljiva," je s cmokom v grlu razlagala 27-letna slovenska športnica, ki je po padcu potrebovala kar nekaj časa, da se je vrnila na progo.

"Padla sem s proge, tako da sem se morala vrniti nazaj gor. Izgubila sem veliko časa in sama pri sebi malo preklinjala. Izgubila sem tudi nekaj energije, ker sem poskušala ujeti skupino. Drugi in tretji krog sem izgubljala nekaj moči, dober znak pa je, da sem se v zadnjem krogu prebudila in pridobivala mesta. To je znak, da je forma prava."

Eva Urevc je nekaj časa izgubila tudi pri menjavi smuči. | Foto: Boštjan Boh Eva Urevc je nekaj časa izgubila tudi pri menjavi smuči. Foto: Boštjan Boh Meni, da bo fizioterapevtka opravila svoje delo

Evo v nedeljo čaka ekipni šprint. Disciplina, v kateri je pred dvema letoma skupaj z Anamarijo Lampič osvojila bronasto medaljo. Tokrat bo njena partnerica v ekipnem šprintu Anja Mandeljc. Pa bo naša tekmovalka pripravljena za tekmo?

"Mislim, da bo fizioterapevtka naredila svoje delo. Mislim, da ni tako huda poškodba. Je te vrste udarec, ko imam nekoliko zategnjeno mišico, ampak mislim, da ni vprašanje, ali bom v nedeljo nastopila," je bila optimistična Urevčeva, ki pa o pričakovanjih ni želela govoriti, saj z Anjo Mandeljc še nista skupaj tekmovali v ekipnem šprintu.

Na startnem seznamu so bile še tri Slovenke. Neža Žerjav je zasedla 43. mesto s skoraj sedmimi minutami zaostanka, Anita Klemenčič je bila štiri mesta za njo, zaostala pa je nekaj več kot osem minut. Lucija Medja je bila 50. z zaostankom več kot 11 minut.

Osemnajstletna Lucija Medja je na progi dvakrat padla. | Foto: Boštjan Boh Osemnajstletna Lucija Medja je na progi dvakrat padla. Foto: Boštjan Boh

Lucija Medja se je morala dvakrat pobirati

Zadnja je tudi doživela padec na progi oziroma kar dva. Že po prvem je izgubila stik z najboljšimi in je morala teči sama.  "Prvi padec se je zgodil zelo na začetku, drugi pa je bil v tretjem krogu, tik pred štadionom. Obakrat mi je zagrabilo smuči. Bila je povsem moja napaka. Proga je zahtevna že sama po sebi, trenutne snežne razmere pa še otežujejo progo."

"Borila sem se. Bila je težka tekma, ker sem po prvem padcu morala ves krog teči sama. To je najtežje, ker nimaš nobenega zavetrja in nikogar, ki bi ti lahko pomagal. Zadovoljna sem, da sem se borila do konca in dobila novo izkušnjo," je po tekmi povedala 18-letna tekmovalka.

Preberite še:

Jarl Magnus Riiber, Planica 2023
Sportal Riiberju tekma nordijskih kombinatorcev
Anže Lanišek
Sportal Srečni Poljak z rekordom skakalnice s 13. mesta do zlata, Slovenci brez odličja
SP Planica Nika Križnar
Sportal Prvi mož stroke zadovoljen, razočaran in nekoliko jezen

 

Ne spreglejte