Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 1. 2018,
15.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Jure Aleš telemark smučanje zimska rekreacija

Sobota, 13. 1. 2018, 15.00

5 let, 5 mesecev

Pralognan-la-Vanoise, telemark, klasična preizkušnja (M, Ž)

Nov izjemen dosežek Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Jure Aleš

Slovenski telemark smučar Jure Aleš je danes na tekmi svetovnega pokala v francoskem Pralognan la Vanoiseju ponovil dosežek s petkove sprinterske tekme in še enkrat končal tik za zmagovalcem na drugem mestu, tokrat v klasični preizkušnji.

Štiričlanska slovenska ekipa je imela tako tudi danes veliko razlogov za veselje. Jure Aleš je ponovil dobro predstavo in še enkrat osvojil drugo mesto ter tako izenačil rezultat kariere. Na stopničkah sta mu družbo delala Švicarja, danes najhitrejši Stefan Matter ter petkov zmagovalec Nicolas Michel.

Kdo je Jure Aleš?

Sašo Aleš je 21. mestu izpred 24 ur danes dodal še 26.

V ženski konkurenci se je dobro odrezala Špela Mičunovič, ki je z osmim mestom prišla do najboljšega dosežka kariere v tej disciplini, Maša Štrakl pa je tokrat zasedla 20. mesto. Zmagala je domačinka Argeline Tan Bouquet, sledili sta ji Nemka Johanna Holzmann in Britanka Jasmin Taylor.

"Pogoji za tekmo so bili fantastični," je zadovoljen Jure Aleš. | Foto: Vid Ponikvar "Pogoji za tekmo so bili fantastični," je zadovoljen Jure Aleš. Foto: Vid Ponikvar "Mislim, da danes startna številka, čeprav sem imel dvojko, ni igrala kakšne posebne vloge, saj so bili pogoji res izvrstni. Bilo je mraz, tako da je bila podlaga trda. Zdajle na koncu sem se še enkrat peljal čez progo in je bilo komaj kaj smučin. Pogoji za tekmo so bili res fantastični," je bil po razpletu tekem v Franciji zadovoljen najboljši Slovenec Jure Aleš.

"Suvereno sem napadel od starta do cilja, čeprav sem vedel, da bo na koncu težko, saj je bila tekma le dolga dve minuti in pol. Na zadnjem teku sem mogoče tudi izpustil zmago, saj sem bil že utrujen. Žal sem dobil tri sekunde pribitka na skoku, tudi tu bi lahko bilo bolje. Drugače pa sem zelo zadovoljen, sam veleslalom mi je odlično uspel," je dodal.

Ne spreglejte