Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
6. 1. 2016,
22.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja zmaga Bischofshofen navijači

Sreda, 6. 1. 2016, 22.00

8 let

Janus: Fenomena, kot je Peter Prevc, še nisem videl

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi mož stroke v slovenskem skakanju Goran Janus je v beležko naredil novo kljukico, potem ko je Peter Prevc kot drugi Slovenec osvojil prestižno novoletno turnejo.

"Pohvalil bi Petra, saj je na tej turneji vseh osem skokov opravil z odliko. Škoda mi je Oberstdorfa in tistega, kar se je tam zgodilo. Težji tekmi sta bila v Garmisch-Partrnekirchnu, kjer smo lovili razliko, in v Innsbrucku, ki ne leži nikomur. Razlika je bila narejena v Innsbrucku. Peter je danes naredil dva odlična skoka. Ta trenutek je tako močan in je številka ena skakalnega športa," je s precejšnjim zadovoljstvom po velikem uspehu Petra Prevca dejal trener Goran Janus.

Peter je tudi na zadnji tekmi novoletne turneje zmagal in suvereno osvojil turnejo ter še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki zdaj pred Severinom Freundom znaša 205 točk.

"Solza sreče ni pritekla. Ni razloga za to. Nismo še tako daleč."

Prestižna turneja štirih skakalnic, Peter ni zmagal le v Oberstdorfu, ima dodatno draž, zato je bil tudi Janus letos bistveno bolj na trnih kot v preteklih letih.

"Odleglo mi je. Dokler ni končano, je težko karkoli govoriti. Veliko se je govorilo in marsikaj mi je šlo skozi eno uho noter in skozi drugega ven. Eno kljukico smo naredili, pred nami pa jih je še veliko. Povedal bi, da takšnega fenomena, kot je Peter Prevc v tem trenutku, osebno, odkar sem trener, še nisem doživel in videl. Predvsem, da je tako konstanten."

Prvič se je tudi zanj zgodilo, da je v enem dnevu dvakrat slišal Zdravljico.

Prvič v čast Petrove zmage v Bischofshofnu in takoj potem še v čast osvojene novoletne turneje: "To je izjemen občutek za vse tiste, ki smo zraven v ekipi. Solza sreče ni pritekla. Ni razloga za to. Nismo še tako daleč. Sicer pa super, fantastično, zgodovinsko."

"Bischofshofen je postal podružnica Planice"

Tudi njemu je zaigralo srce, ko je na trenerski tribuni gledal iztek skakalnice v Bischofshofnu. V Avstrijo so namreč pripotovali številni slovenski navijači. Po nekaterih informacijah naj bi jih bilo pet tisoč in vsi so z velikim navdušenjem zapeli Zdravljico v čast velikemu uspehu najstarejšega od bratov Prevc, ki je ponovil dosežek Primoža Peterke, ki je osvojil turnejo leta 1997.

"Bischofshofen je postal podružnica Planice. Odkar sem trener, tega na novoletni turneji še nisem občutil. Videti je, kot bi bil doma. Vsi so začutili, da Peter zmaguje in so se mu prišli le poklonit," se je navijačev še dotaknil Janus.

Ne spreglejte