Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
31. 5. 2019,
19.17

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Natisni članek

Giro d'Italia Giro d'Italia Ilka Štuhec Ilka Štuhec Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 31. 5. 2019, 19.17

4 leta, 10 mesecev

Ilka Štuhec še brez trenerja

Ilka zadržana, ko beseda nanese na trenerja, drugače je, ko govori o Rogliču #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Ilka Roglič | Ilka Štuhec in Primož Roglič na štartu 19. etape Gira. | Foto Jaka Lopatič

Ilka Štuhec in Primož Roglič na štartu 19. etape Gira.

Foto: Jaka Lopatič

Trenutno najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se je na povabilo ekipe Bahrain Meride ogledala 19. etapo na dirki po Italiji. A dnevno stiska pesti za slovenske kolesarje na čelu s Primožem Rogličem, s katerim sta se pred štartom tudi pristno objela. Zato pa je pri Ilki še vedno v zraku vprašanje o glavnem trenerju. Vse skupaj je še vedno zavito v tančico skrivnosti.

Dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je prav zaradi zadnje zlate medalje v Aareju dobila povabilo kolesarske ekipe Bahrain Merida, ki je dodobra slovensko obarvana, da si kot gostja ogleda 19. etapo na dirki po Italiji.

Primož Roglič
Sportal Roglič se še kako dobro zaveda, kaj sledi #video

"Noro, ne znam si sploh predstavljati. Roglič je fenomen."

"Odzvala sem se povabilu, da si od blizu ogledam še drugi šport. Vsekakor je noro videti vsakodnevno logistiko in kakšen pogon je zadaj. Hvaležna sem za to izkušnjo," je na štartu v Trevisu razlagala Štuhčeva.

Kljub temu, da ni bila gostja Jumbo-Visme, za katero kolesari Primož Roglič, jo je zajela rogličmanija. "Jasno! Tu sem sicer na povabilo druge ekipe, a vseeno navijam za vse naše," je dejala, o Rogličevi preobrazbi iz smučarskega skakalca v kolesarja pa dodala: "Noro. Ne znam si sploh predstavljati, kako je to vse skupaj. Vemo, da je fenomen, vrhunski športnik. Če je volja, je tudi pot."

Sportal Zatišje pred viharjem: Roglič nič izgubil in nič pridobil #video

Tudi sama vse več na kolesu, a zaradi zdravstvenih težav, ki jih je imela

Giro spremlja, vendar je v tem trenutku prav tako polno zaseda s treningi, saj bi se rada po vnovični poškodbi kolena, zaradi katere je morala predčasno končati preteklo sezono, vrnila na sneg dobro pripravljena.

Na sneg naj bi šla spet konec julija ali v začetku avgusta. | Foto: Getty Images Na sneg naj bi šla spet konec julija ali v začetku avgusta. Foto: Getty Images

"Kolikor je bilo mogoče, sem gledala. Če imam več časa, je televizija prižgana. Drugače je kot pri nas, ker so etape dolge. Pri nas je drugače, ampak je zelo zanimivo. Sicer pa je kolesarstvo pri meni na programu zaradi takšnih in drugačnih zdravstvenih razlogov. Težje tečem. Veliko uporabljam kolo. Tako na cesti kot v fitnesu. Trenutno treniram. Zelo. Moram okrepiti mišice, da bodo spet pripravljene. Nato bom šla počasi na sneg," je razložila najboljša slovenska smučarka.

Primož Roglič in Robert Kranjec
Sportal Roglič dobil na Giru poseben obisk #video

Ko beseda nanese na trenerja, ne želi razglabljati

Če bo vse šlo po načrtih, bo šla prvič na sneg konec julija ali v začetku avgusta. Vse je odvisno od pogojev in njenega stanja. Zato pa je redkobesedna, ko beseda nanese na njenega novega trenerja. Potem ko se je razšla z Gregorjem Koštomajem kakor tudi s kineziologinjo Anjo Šešum, so se začela ugibanja, kdo bo nad njo držal dirigentsko palico.

Javna skrivnost je, da naj bi Koštomajevega naslednika v Ilkinem štabu iskali v tujini. Omenjali so ime Stefan Abplanalp, a je Štuhčeva skrivnostna: "Vse ob svojem času. Ne komentiram ničesar. Lahko to končamo."

Sportal Dvoboj Roglič – Nibali navdihnil tudi spletne šaljivce #video
Sportal Neumna poteza na Giru, ki bi lahko pripeljala do hude nesreče #video
Ne spreglejte