Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
3. 3. 2015,
21.36

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marcel Hirscher Marcel Hirscher Matic Skube Kranjska Gora pokal Vitranc

Torek, 3. 3. 2015, 21.36

4 leta, 11 mesecev

Hirscherjeva kranjskogorska izvidnica

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da je strah pred petkovo morebitno negativno snežno kontrolo za 54. pokal Vitranc odveč, se je na lastne oči prepričal tudi najboljši smučar zadnjih let Marcel Hirscher.

V Kranjski Gori oziroma Podkorenu ne dvomijo o tem, da bodo pri Mednarodni smučarski zvezi v petek prižgali zeleno luč za zadnje priprave na veleslalom in slalom svetovnega pokala oziroma tradicionalni pokal Vitranc, ki je predviden za 14. in 15. marec. Ustrezna debelina snežne odeje, ki je od konca preteklega tedna dodatno utrjena z vbrizgano in zmrznjeno vodo, ter razmeroma ugodna vremenska napoved, pred "vrhuncem sezone", kakor se glasi slogan tekmovanja, skrbita za gorenjsko mirnost.

"Proga je v vrhunskem stanju, dovolj trda in kompaktna. Smučarski delavci pod vodstvom Aleša Vidica, sicer vodje tekmovanja, so opravili odlično delo. Koristilo jim je celo nedavno deževje, saj se je snežna odeja zgostila, ob hladnih nočeh pa učvrstila. Zdaj bomo spremljali vremenske napovedi in se jim prilagajali," je 11 dni pred podkorenskimi tekmovanji za svetovni pokal miren dolgoletni generalni sekretar pokala Vitranc Srečko Medven.

Na treningu tudi Hirscher

Dobre pogoje za trening na tekmovalnem poligonu pred sobotnim uradnim zaprtjem s pridom izkoriščajo tudi številni specialisti za veleslalom in slalom. Poleg Švedov, Italijanov in Fincev so na povabilo slovenske reprezentance, ki tako tekmecem vrača usluge za delitev prog za trening v preteklih mesecih, v Podkoren pripotovali tudi Avstrijci na čelu z vodilnim smučarjem svetovnega pokala Marcelom Hirscherjem.

Najboljši smučar svetovnega pokala, ki je v nedeljo v Garmisch-Partenkirchnu tekmecem vzel mero z veleslalomsko zmago s prednostjo kar tri sekund in 28 stotink, bi si lahko prav v Sloveniji prihodnji teden že pribojeval prvi mali kristalni globus v sezoni (veleslalom) ter izboljšal izhodišče za sklepni boj za že četrti zaporedni veliki globus.

Matic Skube z dobro japonsko popotnico

Na tekmovalni progi pokala Vitranc pa vadi tudi dodobra zdesetkana slovenska reprezentanca, v kateri ni poškodovanega Mišela Žeraka, najboljšega veleslalomista Žana Kranjca, ki je v ponedeljek in torek nastopal na tekmah evropskega pokala v Jasni ter v svoji paradni disciplini zasedel 12. in 17. mesto, ter prvega slalomista Matica Skubeta. Ta se te dni nahaja na tekmah daljnovzhodnem pokalu v Hakubi na Japonskem. V deželi vzhajajočega sonca si je Škofjeločan z dvema drugima mestoma krepko popravil svoje FIS-točke, tako da bi lahko že na domači tekmi svetovnega pokala nastopil s štartno številko med 35 in 40. Prav Skube in Kranjec bosta osrednja slovenska aduta za preprečitev vnovične rezultatske sramote pred domačimi gledalci. Slovenska reprezentanca je namreč v zadnjih dveh sezonah na domačem smučišču ostala brez ene same točke. Pred tem je čast vsaj v slalomu reševal Mitja Valenčič, medtem ko pa je treba v iskanju zadnjih domačih veleslalomskih točk po vitranški zgodovini kopati vse do leta 2007.

Ne spreglejte