Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
5. 3. 2016,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kranjska Gora pokal Vitranc slalom

Sobota, 5. 3. 2016, 21.25

8 let

Hirscher kljub zmagi prepustil slalomski prestol

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po sobotnem veleslalomu je Avstrijec Marcel Hirscher dobil še slalom 55. pokala Vitranc, a vseeno ostal brez malega kristalnega globusa.

Kot bi ga petkov pogovor na novinarski konferenci o zaspanosti razjezil, je Marcel Hirscher tekmecem vzel mero tako v veleslalomu kot tudi slalomu 55. pokala Vitranc v Kranjski Gori. A če si je s sobotno veleslalomsko zmago zagotovil tudi mali kristalni globus, pa mu je kljub nedeljski slalomski zmagi ta med količki spolzel iz rok.

Hirscher je z dvema prepričljivima nastopoma zmagal 39. v karieri. A ker je z zaostankom debelih osmih desetink na drugo mesto prišel Henrik Kristoffersen, je odločitev o zmagovalcu slalomskega seštevka svetovnega pokala padla že pred zadnjo tekmo. Norvežan, ki je bil po prvem teku šesti, je namreč ohranil več kot sto točk naskoka.

To pomeni, da bo Hirscher prvič po letu 2012 ostal brez slalomskega globusa. Je pa zato 27-letni Avstrijec storil velik korak proti osvojiti petega zaporednega velikega globusa za zmago v skupnem seštevku. Pred Kristoffersenom ima namreč kar 353 točk naskoka, kar nam ob tehnični usmerjenosti mladega Norvežana že dovoljuje skorajšnjo razglasitev kralja sezone.

Slovenska ničla za konec "srednje žalosti"

Še tretjič v zadnjih štirih letih pa se je slalomski del pokala Vitranc končal brez ene same slovenske točke. Edini z realnimi možnostmi za preboj v finale Matic Skube na načeti progi ni znal razviti pravega tekmovalnega ritma. Da stanje podlage ni ustrezen izgovor, mu je sicer dokazal Christian Hirschbühel, ki se je v finale prebil s številko 57 (Skube je nastopil kot 39.). Zato je Skube del krivde vendarle prevzel na svoja pleča.

"Za uspeh je bilo tokrat potrebno napadalno smučanje z mehkimi nogami, ki absorbirajo valove. Sam sem po dobrem začetku smučal preveč na silo. Poleg tega sem storil dve napaki, zaradi katerih sem ostal brez želenega rezultata," je dejal Skube in ob tem povzel tudi sezono: "Lagal bi, če bi dejal, da je bila sezona dobra. Označil bi jo za srednjo žalost."

Bergant: Skube bi lahko le sanjal o finalu

Da Skube ni opravil domače naloge, je po tekmi priznal tudi glavni trener slovenske reprezentance Klemen Bergant. Očital mu je napako pri položaju zgornjega dela telesa in preskromno raven napadalnosti. "S takšnim smučanjem bi lahko le sanjal o finalu," je dejal.

Še slabše se je odrezala preostala peterica. Miha Kürner, Žan Grošelj in Jakob Špik so se zvrstili med 51. in 59. mestom, Klemen Kosi pa je z zaostankom šestih sekund in štirih desetink končal kot 65. Prehitel je le štiri smučarje.

"Grošelj in Špik sta se trudila, a so vidne velike rezerve pri izvedbi. Zadovoljen sem tudi s Kranjčevim pristopom. V teh fantih sem videl pravo željo in borbenost. A vseskozi poudarjam, da je slalom sestavljen iz dveh voženj," je sklenil Bergant.

Ne spreglejte