Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 8. 2015,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Štefan Hadalin padec priprave

Sobota, 29. 8. 2015, 9.53

8 let

Grd padec slovenskega smučarskega upa ni pustil hudih poškodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski alpski smučarji formo za novo sezono svetovnega pokala pilijo na južnoameriških ledenikih v Čilu.

Za Slovenci je že nekaj tekem, priprave potekajo po načrtih, a se je zgodila tudi prva nesreča. Na četrtkovi superveleslalomski tekmi je v cilju grdo padel 20-letni Štefan Hadalin, ki se ni huje poškodoval. Slovencu je pomagal ruski zdravnik.

Od Slovencev sta se na tekmah najbolje odrezala Klemen Kosi in Hadalin, ki sta v veleslalomu za brazilsko prvenstvo v Valle Nevadu v Čilu z drugim in tretjim mestom skočila na stopničke.

Dobro so se ujeli

Glavni trener hitrih disciplin Peter Pen je o uvodnem delu priprav za spletno stran Smučarske zveze Slovenije dejal: "Prvi teden dela v Čilu je za nami in s fanti smo se dobro ujeli. Snežne razmere so vrhunske, v zadnjih dneh nam nagaja le veter, a kljub temu delo poteka normalno."

Pen je nekoliko več pričakoval od superveleslaloma za južnoameriški pokal, prav tako v Valle Nevadu, na katerem sta bila Kosi četrti, Hadalin pa 12. Tilen Debelak je bil 14., Boštjan Kline 15., Martin Čater 16., Miha Hrobat 25., Ven Florjančič 44., Rok Perko pa je bil diskvalificiran.

"Na četrtkovi tekmi je veter krojil rezultate, saj so imele štartne številke od 19 do 22 močan veter v hrbet. Rok Perko in Boštjan Kline sta imela dobre pogoje, a jih žal nista izkoristila, preostalim pa je boljši rezultat preprečilo pomanjkanje tega vetra. Hadalin je v cilju kar grdo padel, a k sreči ni bilo nič hujšega, za pomoč smo nato zaprosili ruskega zdravnika in fizioterapevta," je še dejal Pen.

Hadalin je letos opozoril nase na svetovnem mladinskem prvenstvu alpskih smučarjev v Hafjelu na Norveškem z dvema srebrnima kolajnama v superveleslalomu in alpski kombinaciji.

Ne spreglejte