Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 2. 2016,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros

Nedelja, 14. 2. 2016, 14.01

8 let

Flisarju na koncu pošle moči, na drugi tekmi sedmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Filip Flisar na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v švedskem Idre Fjallu ni ponovil sobotne zmage.

Čeprav je dolgo časa kazalo, da bo tudi tokrat povsem na vrhu, so mu na koncu pošle moči, tako da se je moral zadovoljiti s sedmim mestom. Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je izpadel že v kvalifikacijah.

Flisar je suvereno dobil tri prve vožnje, v katerih je vodil od začetka pa do konca, v polfinalu pa se mu je ustavilo, na zadnji ravnini je izgubil drugo mesto in se tako uvrstil le v mali finale, v katerem je zasedel tretje mesto.

Šved Norberg pred Avstrijcem in Švicarjem Tekmo je dobil Šved Victor Oehling Norberg pred Avstrijcem Thomasom Zangerlom in Švicarjem Jonasom Lenherrjem, četrti je bil Kanadčan Luis-Pierre Helie, ki je bil v polfinalu usoden za Flisarja.

V svetovnem pokalu je vodstvo zadržal Francoz Jean Frederic Chapuis, ki je tokrat izpadel v kvalifikacijah, ima 584 točk, sledita mu Kanadčana Leman (510) in Delbosco (478), Flisar na četrtem mestu jih ima 379.

Pri ženskah je bila najhitrejša Kanadčanka Marielle Thomson, drugo mesto je zasedla Švedinja Sandra Naeslund, tretje pa Francozinja Alizee Baron.

Ker so tekme v Tagernseeju, ki bi morale biti na koncu naslednjega tedna, se bodo Flisar in sotekmovalci naslednjič spoprijeli na olimpijski progi v južnokorejskem Bokwangu, in sicer 26. februarja, ko bodo na sporedu kvalifikacije.

"To ni 'slow food', tu morajo biti odločitve hitre"

"Uvrstitev je lepa, ni kaj, ampak malo grenkega priokusa pa ostaja. Ni me zmanjkalo, do konca sem se dobro počutil, a v polfinalu se mi ni izšlo taktiziranje. Želel sem biti za Norbergom v zavetrju, pred zadnjo ravnino ga nisem hotel prehiteti, nato ga nisem mogel več, žal je potem v ravnini Kanadčan mene in finale je splavalo po vodi. V dveh dneh sem naredil eno napako, ki pa je bila usodna, a pri toliko vožnjah se ena napaka oprosti, boljše, da sem jo naredil v polfinalu, kot da bi jo prej. Včasih se pač odločiš prav, včasih napačno, včeraj se je napačno odločil Victor, pa sem zmagal jaz, danes sem napako storil jaz, pa je zmagal on. To ni 'slow food', tu morajo biti odločitve hitre," je dejal Filip Flisar, ki je po izpadu izgubil željo in v malem finalu ni pokazal prave borbenosti: "Motiv v malem finalu ni nikoli tako velik kot v velikem, želel sem si tudi v njem zmagati, a nisem storil vsega za to. Kanadčana sta vozila bolje od mene in to je to."

Ne spreglejte