Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
14.25

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

1

Natisni članek

Lovro Planko Alex Cisar biatlon

Petek, 1. 2. 2019, 14.25

5 let, 2 meseca

Osrblie, svetovno mladinsko prvenstvo v biatlonu

Fantastično: dvojna slovenska biatlonska zmaga!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

1

T Lovro Planko in Alex Cisar | Alex Cisar in Lovro Planko sta na mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu pometla s konkurenco. | Foto SloSki

Alex Cisar in Lovro Planko sta na mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu pometla s konkurenco.

Foto: SloSki

Mladi slovenski biatlonci so na mladinskem svetovnem prvenstvu v slovaškem Osrblieju poskrbeli za fantastičen dosežek. Dosegli so dvojno zmago, mladinski svetovni prvak je z enim zgrešenim strelom leže postal Alex Cisar, 30,6 sekunde je za njim na drugem mestu zaostal Lovro Planko, ki je prav tako zgrešil en strel, in sicer stoje.

Bron je z zaostankom 31,4 sekunde in enim zgrešenim strelom osvojil Finec Otto Invenius. Zgodovinski uspeh za Slovence sta dopolnila Toni Vidmar na 23. in Matic Repnik na 44. mestu.

Potreboval je nekaj dirk za ogrevanje

"Razmere so bile danes težke, s kar močnim sneženjem, kar pa me ni preveč motilo. Osredotočen sem bil na svoj tek in streljanje. Moj strelski učinek ni bil popoln, zgrešil sem enkrat leže, ampak sem to nadoknadil s hitrim tekom. Vesel sem prvega mesta," je po tekmi povedal svetovni mladinski prvak, na vprašanje, kaj je bil ključ do njegovega uspeha, pa odgovoril: "Mislim, da sem potreboval nekaj dirk, posamično in štafeto, da sem ujel prave občutke na smučeh. Mislim, da je bil to ključ, ogrevanje na prvih dveh tekmah, da sem bil danes na vrhunski tekaški ravni. Upam, da bom tudi v zasledovanju."

Na zasledovanju ga bo najbolj ogrožal njegov "cimer" in najboljši prijatelj Planko. Bo to poseben pritisk? "Ne, ne, osredotočil se bom nase in na svojo dirko," odgovarja Cisar.

Planko presenečen in sproščen

Planko se je danes veselil srebra, ki ga je kar malo presenetilo, kot je priznal po dirki: "Super vesel sem, tega sploh nisem pričakoval. Brez besed sem. Na stezi se nisem počutil najbolje, v zadnjem kilometru in pol sem dal vse in uspelo mi je. Na progi sem dobil informacijo, da sem v igri za medaljo, a sem bil zelo utrujen, dal sem vse, nato pa v cilju čakal, ali me bo kdo prehitel."

"Vesel sem za Alexa, je moj kolega, sostanovalec in najboljši prijatelj. Sva kot brata. Zasledovanja se bom lotil povsem sproščeno, dve odličji že imam, bo pa zabavno tekmovati z Alexom," je še povedal Planko.

Lena Repinc najboljša Slovenka

Mladinke so se pomerile na šestkilometrski razdalji, najboljša Slovenka pa je bila Lena Repinc z enim zgrešenim strelom na 21. mestu. Živa Klemenčič je zgrešila trikrat in je osvojila 38. mesto, Kaja Zorc je bil z enakim strelskim izplenom 45., Klara Vindišar pa je ob petih zgrešenih tarčah zasedla 47. mesto med 103 tekmovalkami.

Preberite še:

Anton Vidmar, Lovro Planko in Alex Cisar MSP 2019
Sportal Mladi slovenski biatlonci do srebra na svetovnem prvenstvu!
Biatlonci
Sportal "Splošna ocena je solidna, manjka nam nekaj vrhunskih uvrstitev" #video
Ne spreglejte