SiolNET. Sportal Zimski športi
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
DP v poletnem biatlonu (2022 - skupinski start)

Fak in Repinčeva znova najboljša, Lampičeva zgrešila kar devet tarč

0,06

termometer

Jakov Fak | Jakov Fak je bil najboljši tudi v nedeljo. | Foto: Grega Valančič/Sportida
Jakov Fak je bil najboljši tudi v nedeljo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Jakov Fak (Pokljuka) in Lena Repinc (Bohinj) sta v nedeljo osvojila slovenska naslova v poletnem biatlonu na tekmi s skupinskim startom. Oba sta bila najboljša že v soboto na sprinterski tekmi.

Na moški tekmi s 14 kilometri teka na rolkah in s štirimi streljanji je Jakova Faka najbolj ogrožal Rok Tršan (Logatec). Ta je že na prvih dveh strelskih postankih zgrešil trikrat nato pa vztrajno zmanjševal zaostanek. Fak mu je dal priložnost na tretjem strelskem postanku, ko je bil tudi sam enkrat nenatančen, a na koncu je razlika znašala 14 sekund.

Poletni biatlon | Foto: SloSki Foto: SloSki

Tretji je bil Alex Cisar (Triglav), ki je prav tako zgrešil tri strele, enega na zadnjem postanku, sicer bi se tudi on lahko boril za zmago. Sledila sta tekmovalca Ihana Lovro Planko in Matic Repnik, ki je bil presenetljivo boljši od bolj uveljavljenega Antona Vidmarja (Brdo), a je slednji zgrešil kar šest tarč.

Poletni biatlon | Foto: SloSki Foto: SloSki

Lampičeva se na strelišču nikakor ne znajde

Lena Repinc je bila najhitrejša tudi v nedeljo. | Foto: SloSki Lena Repinc je bila najhitrejša tudi v nedeljo. Foto: SloSki Repinčeva je tudi tokrat tekmo končala pred Polono Klemenčič (Triglav), ki je na 10-kilometrski progi napravila štiri strelske napake, tri več od zmagovalke, ločilo pa ju je 26,5 sekunde. Tretja je bila druga tekmovalka kranjskega kluba Tais Vozelj, ki je zaostala 1:13 minute, ostale tekmovalke pa več kot dve minuti.

Četrto mesto je osvojila Klara Vindišar (Gorje), peto pa novinka med biatlonkami Anamarija Lampič, ki se na strelišču še nikakor ne znajde. Zgrešila je kar devet tarč.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin