SiolNET. Sportal Zimski športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
prejel je zaupanje za nov mandat predsednika SZS do leta 2026

Enzo Smrekar bo še naprej vodil eno najmočnejših športnih organizacij v državi

0,02

termometer

Enzo Smrekar | Enzo Smrekar je prejel zaupanje za nov mandat predsednika SZS do leta 2026. | Foto: SZS
Enzo Smrekar je prejel zaupanje za nov mandat predsednika SZS do leta 2026. Foto: SZS

Smučarska zveza Slovenije je pred tradicionalnim finalom svetovnega pokala v smučarskih poletih v dolini pod Poncami danes v Ljubljani izvolila predsednika organizacije. Eno najmočnejših športnih organizacij v državi, ki razpolaga z letnim proračunom, težkim več kot deset milijonov evrov, bo še naprej vodil Enzo Smrekar.

Smrekar na današnji skupščini ni imel protikandidata ali protikandidatke. Prejel je soglasno podporo delegatov in predstavnikov klubov in smučarskih društev. Nacionalno organizacijo bo vodil za naslednje štiriletno mandatno obdobje do leta 2026. To bo Smrekarjev tretji polni mandat na čelu smučarske organizacije.

Osmi predsednik v zgodovini slovenske zveze

Smrekar je osmi predsednik v zgodovini slovenske zveze. Najprej je v njej od 3. maja 2010 deloval kot podpredsednik. Po umiku prejšnjega predsednika Primoža Ulage je bil od oktobra 2013 vršilec dolžnosti predsednika, 23. januarja 2014 pa je prejel poln mandat. Leta 2012 je po odstopu tedanjega predsednika Tomaža Lovšeta nekaj mesecev opravljal delo kot začasni predsednik.

Smrekar je tudi slovenski kandidat za mesto člana v predsedstvu Mednarodne smučarske zveze (Fis), kamor je bil lani prvič izvoljen. Volitve v to telo bodo maja.

V nov mandat brez finančnih bremen

Smrekar je poudaril, da zveza v nov mandat vstopa brez finančnih bremen, posojil, ki bi jo obremenjevala v njenem poslanstvu.

"Prišli smo na ničlo z dolgovi, poslujemo pozitivno in vse to skupaj je dobra osnova za naslednje obdobje pred nami, ki ga bomo poimenovali razvojno," je dejal ob predstavitvi. V ospredju njegovih prvih dveh mandatov je bila v ospredju finančna, poslovna in organizacijska sanacija delovanja zveze, ki je bila obremenjena s tožbami, dolgovi, negativnim finančnim poslovanjem panog.

Planica navijači Sportal Roku Tarmanu četrtič zapored čast prvega poleta

Smučarska zvezo že naslednje leto čaka največji projekt v zgodovini, ko bodo v dolini pod Poncami gostili svetovno nordijsko prvenstvo. | Foto: SZS Smučarska zvezo že naslednje leto čaka največji projekt v zgodovini, ko bodo v dolini pod Poncami gostili svetovno nordijsko prvenstvo. Foto: SZS

Smučarska zvezo že naslednje leto čaka največji projekt v zgodovini, ko bodo v dolini pod Poncami gostili svetovno nordijsko prvenstvo.

Smučarska zveza Slovenije je nacionalna panožna športna zveza in edina organizacija s področja smučanja, včlanjena v Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez.

SZS je zveza smučarskih društev, ki se v Republiki Sloveniji ukvarjajo z alpskim smučanjem, smučarskimi skoki, nordijsko kombinacijo, tekom na smučeh, biatlonom, smučanjem prostega sloga, deskanjem na snegu, telemark smučanjem, izobraževanjem in organiziranjem na področju smučanja.

Enzo Smrekar Sportal Volilna skupščina 22. marca, dva dni zatem pogovor s političnimi strankami Nagradna igra Planica 2022_830x500 Kdo od naših orlov bo v Planici stal na zmagovalnem odru? #nagradnaigra Žiga Jelar Trendi Pred Planico je slovenski orel predstavil novo skladbo #video TUMB_Zyla Sportal Priljubljeni poljski skakalec zapel v svojem slogu: Planica, Planica Timi Zajc Sportal Mladi slovenski skakalec od izobčenca do junaka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin