Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2022,
17.55

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

Piotr Zyla Planica Planica Letalnica bratov Gorišek

Ponedeljek, 21. 3. 2022, 17.55

2 leti

Priljubljeni poljski skakalec zapel v svojem slogu: Planica, Planica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Timi Zajc - Oberstdorf | Junaki nedeljske tekme v Oberstdorfu (drugi Piotr Zyla, prvi Timi Zajc in tretji Stefan Kraft). | Foto Sportida

Junaki nedeljske tekme v Oberstdorfu (drugi Piotr Zyla, prvi Timi Zajc in tretji Stefan Kraft).

Foto: Sportida

Za poljskega skakalca Piotra Zylo bo imel planiški konec tedna dodatno draž, saj je v igri za mali kristalni globus. Zaostaja le za Timijem Zajcem, Stefanom Kraftom in še enim Slovencem, Žigo Jelarjem. Ne želi si dajati dodatnega pritiska in bi rad na Letalnici bratov Gorišek le užival.

Rezultati na tekmah na letalnicah v Oberstdorfu in Planici se štejejo v skupni seštevek v razvrstitvi za mali kristalni globus v poletih. V soboto je na letalnici Heinija Klopferja zmagal Avstrijec Stefan Kraft, dan pozneje Slovenec Timi Zajc, kar je zanj druga zmaga v svetovnem pokalu, do katere je poletel na isti napravi kot pred tremi leti.

Pri 4:18 Piotr Zyla zapoje Planica, Planica

Po prvi seriji nedeljske tekme je bil vodilni Poljak Piotr Zyla, ki je moral na koncu priznati premoč le slovenskemu orlu. V skupnem seštevku za mali kristalni globus sta s 160 točkami na prvem mestu izenačena Zajc in Kraft. Na tretjem mestu je Žiga Jelar s 30 točkami zaostanka, četrti Zyla pa ima pribitek 35 točk. Peti Anže Lanišek je dve tekmi pred koncem od malega kristalnega globusa oddaljen 94 točk.

"Ne bi rad pritiskal nase in si pokvaril sezone. Za mano je bil uspešen konec tedna. Zadovoljen moram biti z drugim mestom," je za skijumping.pl povedal priljubljeni poljski skakalec. V tej sezoni je to njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu: "Bil sem že tretji, zdaj sem bil drugi. Bom dočakal še prvo mesto? Najpomembneje je, da ob koncu sezone uživam v letenju."

Na Letalnici bratov Gorišek bo imel priložnost mešati štrene pri vrhu. V Planici se vedno počuti odlično, všeč mu je tudi navijaška kulisa. "Vreme bo lepo, zato upam, da bomo leteli daleč. Atmosfera je super, zlasti z navijači. Lep kraj je in 'Planica, Planica'," je v svojem slogu zapel Zyla in se ob tem nasmehnil. 

Avsenikovo skladbo Planica zavrtijo vsakemu skakalcu, ki na Letalnici bratov Gorišek preseže mejo 230 metrov. Glede na vremenske razmere, ki bodo vladale v Dolini pod Poncami, bi jo lahko od četrtka do nedelje slišali kar nekajkrat.

Ne spreglejte